Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου, 2021

H σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός

Έκπληκτοι παρατηρήσαμε έναν πρωτόγνωρο ευτελισμό της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου κατά την κατάθεση ερωτήσεων στο Υπουργείο Υγείας, αναφορικά με το κρίσιμο ζήτημα της αποκατάστασης και αξιοποίησης του Νοσοκομείου Χατζη-Κώστα στο Μεσολόγγι.

Η Βουλευτής Αιτωλ/νίας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκη Φούντα, έθεσε στις 17 Ιουνίου το ζήτημα του Νοσοκομείου, ζητώντας διευκρινίσεις για τις ενέργειες που έχουν γίνει ως προς τη διαδικασία παραχώρησης του κτιρίου ώστε να στεγαστεί η Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας και λοιπές προσπάθειες αξιοποίησης και συντήρησης.

Η απάντηση που λάβαμε από τον Υπουργό Υγείας Ά. Γεωργιάδη, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και «μνημείο προχειρότητας και γραφειοκρατίας», αφού οι διαδικασίες για το Νοσοκομείο Χατζη-Κώστα, δεν έχουν προχωρήσει, γιατί δεν υπάρχει υπάλληλος να μεταφράσει την διαθήκη του εθνικού ευεργέτη Γ. Χατζηκώστα, από τα ρωσικά στα ελληνικά!

Με νέα ερώτησή της στις 27/8 η κ. Φούντα επανήλθε στο θέμα ζητώντας περαιτέρω πληροφορίες και εντείνοντας τις πιέσεις για την πρόοδο του πάγιου αιτήματος των κατοίκων του Μεσολογγίου, για να λάβει εκ νέου την ίδια απάντηση περί ελλείψεως μεταφραστή!

Αντιλαμβανόμαστε το φόρτο εργασίας του Υπουργού Υγείας, ζητούμε όμως τον απαραίτητο σεβασμό στις διαδικασίες κοινοβουλευτικού ελέγχου και ενημέρωσης της Εθνικής Αντιπροσωπείας, πόσο μάλιστα σε ευαίσθητα θέματα όπως αυτό της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και της προώθησης του πολιτισμού.

Αναμένουμε την επίσημη απάντηση του Υπουργείου, τόσο για το θέμα του Νοσοκομείου Χατζή-Κώστα, όσο και για το σοβαρότατο ατόπημα της υπηρεσίας κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Από aerasnews.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων