Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

Η Apple ανέκτησε έναν τόνο χρυσού από παλιές συσκευές

Τα παλιά και ανεπιθύμητα iPhones, iPads και Mac τους παρέδωσαν χρήστες στην εταιρεία Cupertino μέσα στο 2015.

Συνολικά, οι παλιές συσκευές απέφεραν χρυσό αξίας 35 εκατομμυρίων ευρώ. Μικρές ποσότητες χρυσού χρησιμοποιούνται συχνά σε high end ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης επειδή δε διαβρώνονται εύκολα.

Σύμφωνα με το Sky News, το πρόγραμμα ανακύκλωσης της Apple πληρώνει μετρητά για τις ανεπιθύμητες συσκευές, οι οποίες είτε έχουν χαλάσει ή ανακαινιστεί.

Εκτός όμως από το πολύτιμο μέταλλο, η Apple ανέκτησε 10,4 κιλά χάλυβα, δύο εκατομμύρια κιλά αλουμίνιο, 1,4 εκατ. κιλά χαλκού και 3.000 κιλά ασήμι, αναφέρει το Sky News.

Στην ετήσια έκθεση ανακύκλωσής της, η Apple έγραψε: «Δουλεύουμε σκληρά για να μην πετάγονται οι ηλεκτρονικές συσκευές στους χώρους υγειονομικής ταφής, ώστε να μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν τα πολύτιμα στοιχεία που περιέχουν. Και θέλουμε να διασφαλίσουμε πως αυτές οι συσκευές ανακυκλώνονται σωστά, ώστε να μην αποτελούν απειλή για την ανθρώπινη υγεία ή το περιβάλλον».

Η Apple τονίζει επίσης πως έχει ως στόχο τη χρήση 100$ ανανεώσιμης ενέργειας για την τροφοδοσία των εγκαταστάσεών της σε όλο τον κόσμο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων