Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022

Η Δούρου στους New York Times

Ως την «ελληνίδα πολιτικό που είναι πρόθυμη να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των πολιτών» περιγράφουν οι New York Times την Ρένα Δούρου, επιλέγοντας αυτό τον τίτλο για το άρθρο που της αφιερώνουν, εκεί όπου χαρακτηρίζεται ως μικροκαμωμένη ξανθιά που ακολούθησε την αμερικανικού τύπου προεκλογική καμπάνια πηγαίνοντας «πόρτα-πόρτα», κάτι που οι περισσότεροι Ελληνες πολιτικοί αποφεύγουν με το φόβο ότι θα δεχθούν επίθεση από θυμωμένους πολίτες.

«Κοίτα αυτό το μέρος. Θα μου πάρει μέχρι τη Δευτέρα για να φτάσω από το γραφείο μου μέχρι την πόρτα. Κάτω πρέπει να δείτε τους χώρους στους οποίους δουλεύουν οι άνθρωποι. Δεν το λέω επειδή είμαι αριστερή. Οι άνθρωποι χρειάζονται χώρο για να δουλέψουν σωστά», λέει η περιφερειάρχης στους Times, σχολιάζοντας το γραφείο που «κληρονόμησε» από τον προκάτοχό της. Επιθυμία της; Να δημιουργήσει έναν οικονομικότερο και πιο λειτουργικό χώρο.

«Στο τέλος της πενταετίας η διακυβέρνηση της Αττικής θα είναι σαν των άλλων χωρών», δήλωσε η κ. Δούρου στην εφημερίδα, αλλά το άρθρο επισημαίνει ότι προς το παρόν παραμένει μία αξιωματούχος με λίγους συμμάχους και μικρή εμπειρία.

Στο κείμενο γίνεται αναφορά και στο περιστατικό με τον Ηλία Κασιδιάρη, με τους συντάκτες να αναφέρουν ότι ακόμη και πριν από τις εκλογές η κ. Δούρου είχε κάνει τη φήμη της σκληρής, καθώς στη συγκεκριμένη περίπτωση «Μετά βίας συσπάστηκε το πρόσωπό της», ενώ γίνεται αναφορά και στην κόντρα των τελευταίων ημερών με την κυβέρνηση για την αξιολόγηση.

Οι New York Times κάνουν αναφορά στο σεξισμό που υπάρχει στην Ελλάδα, με αναφορά στα προεκλογικά σχόλια του Θεόδωρου Πάγκαλου. Το άρθρο καταλήγει με την επισήμανση ότι η κ. Δούρου παραιτήθηκε από τη βουλή για να είναι υποψήφια στις αυτοδιοικητικές εκλογές με αποτέλεσμα να μείνει χωρίς μισθό για πάνω από επτά μήνες και να αδυνατεί να πληρώσει τους υπαλλήλους της. «Η μητέρα μου πληρώνει τα τσιγάρα μου. Αυτοί που βλέπετε εδώ δουλεύουν για το τίποτα. Οπότε υπάρχει ελπίδα για τη χώρα μου», σχολιάζει.

Στη συνέχεια το άρθρο κάνει μίνι αναφορά στο βιογραφικό της, από το πού μεγάλωσε μέχρι και αν σκέφτεται σύντομα να κάνει παιδιά. «Θα το ήθελα πολύ, αλλά αυτή την περίοδο τα χέρια μου είναι δεμένα», λέει η ίδια.

Τι στόχους έχει άραγε, την ώρα που οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να φλερτάρει με τη νίκη σε επερχόμενες εκλογές; Αυτό που την νοιάζει για την ώρα είναι το στοίχημα με τον κόσμο, με τους πολίτες. «Μου έχει δημιουργήσει τεράστια εντύπωση το γεγονός ότι με βλέπουν στο δρόμο και με ρωτούν “Είστε η κυρία Δούρου;” Σαν να μην έχουν ξαναδεί πολιτικό. Με αγγίζουν και με κοιτούν περίεργα».

«Οι στόχοι μου είναι απλοί και υλοποιήσιμοι. Να δημιουργηθεί μια λετουργική κυβέρνηση μακρυά από τη διαφθορά».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων