Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου, 2021

Η ένταση της άσκησης έχει μεγαλύτερη σημασία από τη διάρκεια

Κάθε λεπτό μετρά.

Αυτό είναι το μήνυμα της νέας μελέτης στο American Journal of Health Promotion, η οποία έδειξε ότι ακόμη και λίγα μόνο λεπτά έντονης σωματικής δραστηριότητας μπορούν να συμβάλλουν κατά της παχυσαρκίας.

«Αυτό που μάθαμε είναι ότι για την πρόληψη της αύξησης του σωματικού βάρους, η ένταση της δραστηριότητας έχει μεγαλύτερη σημασία από τη διάρκεια», δήλωσε η Jessie Fan, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα. «Αυτή η ανακάλυψη είναι σημαντική, καθώς όλοι μπορούμε να διαθέσουμε λίγα λεπτά έντονης δραστηριότητας γνωρίζοντας ότι θα επιδράσουν θετικά στην υγεία μας».

Οι ενήλικες συμβουλεύονται να ακολουθούν 150 λεπτά μέτριας έως έντονης άσκησης την εβδομάδα. Στην έρευνα, ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι που ασχολούνται ακόμη λιγότερο αλλά με υψηλότερης έντασης δραστηριότητες παρουσίασαν οφέλη στον δείκτη μάζας σώματός τους. Στις γυναίκες, για παράδειγμα, κάθε ένα επιπλέον λεπτό άσκησης υψηλής έντασης σε καθημερινή βάση συνδέεται με μείωση .07 του δείκτη μάζας σώματος.

Παράλληλα, για κάθε επιπλέον λεπτό άσκησης υψηλής έντασης σε καθημερινή βάση, οι πιθανότητες παχυσαρκίας μειώθηκαν 5% για τις γυναίκες και 2% για τους άνδρες.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων