Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022

H Εθνική Τράπεζα στηρίζει τους πλημμυροπαθείς

Μέτρα για τη στήριξη των επαγγελματικών, των επιχειρήσεων και των οικογενειών, που επλήγησαν από τις φονικές πλημμύρες στην περιοχή της Μάνδρας, της Μαγούλας και της Νέα Περάμου ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα.

Είναι μέτρα έκτακτης εφαρμογής, που ανακοινώνει η Τράπεζα για τους πελάτες της, ιδιώτες, επαγγελματίες και επιχειρήσεις, στις πλημμυροπαθείς αυτές περιοχές.

Εκτιμώντας. παράλληλα τις ανάγκες των οικογενειών με παιδιά και κυρίως τις ανάγκες τροφίμων για την πλήρη διατροφή των μαθητών αυτή τη κρίσιμη περίοδο, η Εθνική θα προσφέρει καθημερινά μεσημεριανά γεύματα σε μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων του Δήμου Μάνδρας.

Τα μέτρα ανακούφισης και στήριξης των πληγέντων πελατών της Τράπεζας, αφορούν ειδικότερα στην παροχή:

HTML tutorial
  • Δίμηνης περιόδου αναστολής καταβολής δόσεων («πάγωμα») σε δανειολήπτες με ενήμερες οφειλές
  • Ρύθμισης με ευνοϊκούς όρους για δανειολήπτες  με οφειλές σε καθυστέρηση
  • Αναστολή μέχρι 31 Ιανουαρίου 2018 κάθε εξωδικαστικής και δικαστικής ενέργειας είσπραξης απαιτήσεων

Σημειώνεται πως τα παραπάνω μέτρα θα εφαρμοστούν και για τους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πλημμύρες στη Σύμη.

Κλιμάκια στελεχών της τράπεζας θα επισκεφθούν κατά τις προσεχείς εβδομάδες τις περιοχές της Μάνδρας, της Μαγούλας και της Ν.Περάμου, και θα έχουν επαφές με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν πληγεί, για να διερευνήσουν και να συζητήσουν τις ανάγκες τους μετά τις καταστροφές.

Παράλληλα η Εθνική, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της τράπεζας και για τη στήριξη των οικογενειών της Μάνδρας, θα διαθέσει €100,000 για την παροχή μεσημεριανών γευμάτων στους μαθητές των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών της Μάνδρας για τους επόμενους δύο μήνες.  Συνολικά, υπολογίζεται  στο διάστημα αυτό να καλυφθούν από τη δράση αυτή πάνω από 42,000 γεύματα.

Η συγκεκριμένη κοινωνική δράση είναι κομμάτι μίας γενικότερης πολιτικής που ακολουθεί η τράπεζα με την προσφορά δωρεάν γευμάτων σε χιλιάδες μαθητές, υποστηρίζοντας έτσι οικονομικά αδύναμες οικογένειες. Τα τελευταία δύο χρόνια, η Εθνική έχει προσφέρει πάνω από €700,000 για δωρεάν γεύματα σε μαθητές των Δημοτικών σχολείων της Δυτικής Αττικής, της Καβάλας και των Τρικάλων.

Σημειώνεται ότι τα μέτρα ανακούφισης θα προσφέρονται κατόπιν αιτήσεων από τους πληγέντες πελάτες της τράπεζας οι οποίοι θα πρέπει να απευθύνονται στην ειδική τηλεφωνική γραμμή  210 48 48 500 τις καθημερινές και ώρες 8πμ-8μμ καθώς και στο δίκτυο καταστημάτων της τράπεζας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων