Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022

Η συγκλονιστική ιστορία του μικρού Ιμπραήμ

Το σπίτι όπου έμενε ο μικρός μαζί με τα πέντε αδέλφια και τους γονείς του, στη Συρία, βομβαρδίστηκε με αποτέλεσμα ο μικρός να καεί στο κεφάλι και το πρόσωπο και να τραυματιστεί στην κοιλιά.

«Ξαφνικά ακούσαμε αεροπλάνα να βομβαρδίζουν την πόλη μας και να πλησιάζουν στο σπίτι μας. Μια βόμβα εξερράγη και το σπίτι μας πήρε φωτιά. Ο Ιμπραήμ κάηκε στο κεφάλι και στο πρόσωπο και τραυματίστηκε στην κοιλιά. Τα αδέρφια του τραυματίστηκαν στην πλάτη και στα πόδια. Και ο κουνιάδος μου, σκοτώθηκε», περιγράφει η Χιάμ, μητέρα του αγοριού, η οποία πίστεψε στην αρχή πως ο γιος της σκοτώθηκε.

Από τη στιγμή του βομβαρδισμού ένας Γολγοθάς ξεκινούσε για την Χίαμ και τον Χαλίμ, τους γονείς του μικρού Ιμπραήμ, οι οποίοι έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να σώσουν το τραυματισμένο τους παιδί. «Νοσοκομείο δεν υπήρχε! Κανένας δεν μπορούσε να μας βοηθήσει. Ο Ιμπραήμ είχε παντού αίματα… τελικά βρήκαμε μία πρόχειρη μονάδα πρώτων βοηθειών», λέει στην κάμερα ο πατέρας του παιδιού.

Μετά από ένα ταξίδι που κράτησε πολλές ημέρες, μετά από χιλιάδες χιλιόμετρα και αμέτρητες κακουχίες, η οικογένεια έφτασε στην Ειδομένη, όπου οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα βρίσκονται στο πλευρό του Ιμπραήμ. Και από την Ειδομένη συνεχίζουν να ονειρεύονται ένα καλύτερο μέλλον, αυτή τη φορά στη Γερμανία.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων