Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

Ήλιος και μάτια: Πόσο σημαντικά είναι τα γυαλιά;

Κάθε άνθρωπος που ενδιαφέρεται για την υγεία, γνωρίζει ότι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προστατεύσει το σώμα του από τις βλαβερές ακτίνες UV είναι να χρησιμοποιήσει αντηλιακή κρέμα. Πολλές φορές όμως ξεχνάμε ένα σημαντικό σημείο: τα μάτια μας!

«Προφανώς και δεν μπορείς να βάλεις αντηλιακή κρέμα», αναφέρει η Anne Sumers, εκπρόσωπος της Αμερικανικής Οφθαλμολογικής Εταιρίας. «Τα γυαλιά λοιπόν είναι ο μοναδικός τρόπος για να προστατέψεις τα μάτια σου».

Η έκθεση των ματιών στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει πολλά σοβαρά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων εγκαυμάτων και καταρράκτη. Για αυτό τον λόγο είναι απαραίτητα τα γυαλιά. Η διαδικασία αγοράς γυαλιών ηλίου όμως κρύβει πολλούς κινδύνους για αυτό πρέπει πάντα να συμβουλευόμαστε έναν ειδικό.

Σύμφωνα με την άποψη δύο ειδικών, τα παιδιά έχουν ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη να φορούν γυαλιά ηλίου καθώς θα εκτεθούν στον ήλιο πολύ περισσότερο. Επιπλέον, οι ακτίνες UV είναι ακόμη πιο επιβλαβείς για τα παιδιά.

Παρόλα αυτά η απευθείας έκθεση στον ήλιο παραμένει απαγορευτική, ακόμη και με γυαλιά. «Έχει περίπου τις ίδιες επιπτώσεις με το παίρνεις ένα μεγεθυντικό φακόκαι να επικεντρώνεις τη δέσμη του ηλιακού φωτός σε ένα κομμάτι χαρτί», είπε χαρακτηριστικά ο ένας εκ των δύο οφθαλμιάτρων. «Με αυτό τον τρόπο μπορείς να βάλεις φωτιά στο χαρτί».

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων