Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Hummingbird: H αναβαθμισμένη αναζήτηση της Google

H Google ανακοίνωσε την πρώτη μεγάλη αναβάθμιση στη μηχανή αναζήτησης των τελευταίων τριών ετών, με την ονομασία «Hummingbird», προκειμένου να ανταποκρίνεται σε πιο πολύπλοκα ερωτήματα των χρηστών.

Οι απαιτήσεις των χρηστών παγκοσμίως έχουν δυσκολέψει, καθώς υποβάλουν όλο και πιο περίπλοκα ερωτήματα στη Google. Η νέα έξυπνη τεχνική φιλοδοξεί να καταλαβαίνει καλύτερα το πραγματικό νόημα των αναζητήσεων των χρηστών.

H Google τονίζει ότι ο νέος αλγόριθμος είναι σημαντικός, δεδομένου ότι οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τη φωνή τους για να κάνουν μία αναζήτηση σε smartphones.

Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρίας Αμίτ Σινγκάλ, η εταιρία θα συνεχίσει να βελτιώνει τις υπηρεσίες και παρότρυνε τους χρήστες να της υποβάλουν ολοένα και δυσκολότερες ερωτήσεις για να τους κρατούν σε εγρήγορση. «Θα προσπαθούμε να σας δίνουμε τις καλύτερες δυνατές απαντήσεις, να καθιστούμε ευκολότερη μία συζήτηση και να σας παρέχουμε βοήθεια πριν ακόμη προλάβετε να θέσετε το ερώτημά σας».

Η τελευταία φορά που η Google είχε πραγματοποιήσει αλλαγές στον αλγόριθμο αναζητήσεών της ήταν το 2010, όταν είχε ονομάσει τον ενημερωμένο της αλγόριθμο «Caffeine».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων