Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Η ΔΗΜΑΡ επιμένει στις διπλές κάλπες για τις εκλογές της Κεντροαριστέρας

Στην πρότασή της να αποφασίσει η βάση για τη μορφή και τον χαρακτήρα του νέου φορέα της ευρύτερης κεντροαριστεράς με ανοιχτή ψηφοφορία κατά την εκλογή του νέου αρχηγού επιμένει η Δημοκρατική Αριστερά, όπως αναφέρει απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, του κόμματος που συνεδρίασε χθες το βράδυ.

Όπως επισημαίνει η Εκτελεστική Επιτροπή, «η ΔΗΜΑΡ έχει ξεκαθαρίσει την θέση της ότι άμεσα πρέπει να δημιουργηθεί ο νέος ενιαίος φορέας με υπέρβαση της ομοσπονδιακής δομής μέσα από το Ιδρυτικό Συνέδριο και εκλογή επικεφαλής του από την βάση εντός του 2017».

«Θεωρούμε ότι έχει πλέον κλείσει ο κύκλος της μεταβατικής φάσης του πολυκομματικού φορέα. Τώρα πρέπει να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο» αναφέρει η ανακοίνωση, σημειώνοντας ωστόσο ότι «δημιουργία ενιαίου κόμματος χωρίς υπέρβαση των υφιστάμενων κομμάτων δεν μπορεί να υπάρξει» καθώς αυτό θα οδηγούσε μετά την εκλογή επικεφαλής «σε φυγόκεντρες τάσεις αντί για την απαραίτητη συσπείρωση».

«H πρόταση μας είναι σταθερή: η βάση όλης της κεντροαριστεράς να αποφασίσει για την μορφή του φορέα, ενιαίος ή πολυκομματικός. Με διπλή κάλπη, μία για την εκλογή επικεφαλής και μία για την μορφή του νέου φορέα» σημειώνει η Εκτελεστική Επιτροπή, προσθέτοντας ότι για να πάει πέρα από αυτό που είναι σήμερα ο χώρος «χρειάζεται ανανέωση και όχι αναπαλαίωση».

Τονίζεται ακόμη ότι «η ύπαρξη υποψηφιοτήτων για την θέση του επικεφαλής είναι αδιαμφισβήτητα θετικό γεγονός στην πορεία ανασυγκρότησης του χώρου» με δύο σημαντικές προϋποθέσεις: πρώτον να υπάρχουν σαφείς πολιτικές θέσεις και δεύτερον να αποσαφηνιστεί ο χαρακτήρας του φορέα.

Η ΔΗΜΑΡ δηλώνει «απόλυτα προσηλωμένη στην προοπτική ενός μεγάλου προοδευτικού σοσιαλδημοκρατικού φορέα απέναντι τόσο στις αδιέξοδες πολιτικές και στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ όσο και στον συντηρητισμό της Ν.Δ., και καταλήγει: «Οι διεργασίες στην κεντροαριστερά είναι στο χέρι μας να αποτελέσουν μια σημαντική πολιτική εξέλιξη που θα συμβάλλει στην αλλαγή των συσχετισμών σε ένα νέο πολιτικό σκηνικό».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων