Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022

Η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει τον Σαββίδη και 4 μπράβους του για εισβολή και όχι για οπλοφορία

Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης και τέσσερα ακόμη άτομα -πιθανότατα σωματοφύλακές του- που μπήκαν στο γήπεδο της Τούμπας και διέκοψαν τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, αναζητούνται από την Ελληνική Αστυνομία στα πλαίσια του αυτοφώρου.

Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, η αναζήτηση σχετίζεται μόνον με την είσοδο και όχι με το γεγονός ότι ο κ. Σαββίδης οπλοφορούσε και μάλιστα εμφανώς.

Πηγές από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι ο Ιβάν Σαββίδης και τα υπόλοιπα τέσσερα άτομα που αναζητούνται είχαν νόμιμα άδεια οπλοφορίας προσθέτοντας ότι η εισβολή με το όπλο σε κοινή θέα δεν είναι αυτόφωρο αδίκημα σε αντίθεση με την παράβαση του νόμου περί αθλητικής βίας και τη διακοπή του αγώνα. Πρόσθεταν, ωστόσο, ότι «δεν είναι δυνατόν να κυκλοφορεί κανείς με το όπλο σε δημόσια θέα μέσα σε γήπεδο».

Στο ερώτημα γιατί το κλιμάκιο της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους που βρέθηκε στην Τούμπα δεν προχώρησε στη σύλληψη του κ. Σαββίδη, από την ΕΛ.ΑΣ. απαντούν ότι αμέσως μόλις διεκόπη ο αγώνας ο κ. Σαββίδης έφυγε από το γήπεδο πιθανότατα γιατί είχε ενημερωθεί πώς λίγο νωρίτερα είχε διαπράξει αυτόφωρο αδίκημα.

«Διακοπή λόγω Σαββίδη, καμία αναφορά στην ΑΕΚ»

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΑΕΚ, στο φύλλο αγώνα έχει γραφτεί ότι η Ένωση μπήκε στα αποδυτήρια εξαιτίας της βίαιης εισόδου του Σαββίδη με ανθρώπους της ασφαλείας του, αναφέροντας ξεκάθαρα την επίθεση του στον πάγκο και στον Βασίλη Δημητριάδη.

Επιπλέον στο φύλλο αγώνα έχουν γραφτεί τα λόγια του Λούμπος Μίχελ προς τον Κομίνη και τη λεκτική επίθεσή του, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «You are finished today», δηλαδή «τελείωσες σήμερα».

Όπως επισημαίνει η ΑΕΚ, στο φύλλο αγώνα δεν αναφέρεται πουθενά ότι η ΑΕΚ δεν βγήκε στον αγωνιστικό χώρο και πως δεν υπάρχει καμία ευθύνη στους «κιτρινόμαυρους» για τη μη τέλεση του αγώνα.

Μάλιστα, ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μηνάς Λυσσάνδρου φρόντισε να ενημερώσει τον διαιτητή πως: «με όλα όσα έγιναν και τη βίαιη είσοδο Σαββίδη που οπλοφορούσε οι παίκτες είναι τρομοκρατημένοι και με αυτές τις συνθήκες δεν μπορούν να παίξουν».

Στο φύλλο αγώνα ο διαιτητής Κομίνης αναφέρει όλα όσα του μετέφερε ο Λυσσάνδρου και κλείνει υπογραμμίζοντας: «Κατόπιν όλων των παραπάνω που αναφέρω αποφάσισα την οριστική διακοπή του αγώνα».

Από την πλευρά της ΑΕΚ, λοιπόν, γίνεται σαφές ότι στο φύλλο αγώνα δεν αναγράφεται σε κανένα σημείο ότι η Ένωση δεν βγήκε στο γήπεδο, και ξεκαθαρίζεται ότι η διακοπή έγινε με υπαιτιότητα του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, με τους «κιτρινόμαυρους» να μην έχουν καμία απολύτως ευθύνη για όσα έλαβαν χώρα στο γήπεδο της Τούμπας.

Ο γύρος του κόσμου στα πρωτοσέλιδα

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη να χάνει την ψυχραιμία του και να εισβάλλει οπλοφορώντας στον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ.

Εκπρόσωπος του ιδιοκτήτη του «Δικεφάλου», ο οποίος δεν κατονομάζεται έκανε δηλώσει στο Ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων TASS, όπου εξηγεί γιατί Ιβάν Σαββίδης αντέδρασε με αυτό τον τρόπο σημειώνοντας πως δεν απείλησε κανέναν.

«Δεν απείλησε (Ιβάν Σαββίδης) κανέναν με όπλο. Το να φοράει το όπλο είναι κάτι που δεν απαγορεύεται στην Ελλάδα», τόνισε αρχικά ο άνθρωπος που βρίσκεται στο περιβάλλον του «ισχυρού άνδρα» του ΠΑΟΚ προσθέτοντας:

«Ο ΠΑΟΚ παλεύει για τον πρωτάθλημα και επειδή έχει κατακτήσει τους περισσότερους βαθμούς, άρχισα κάθε είδους προκλήσεις, με δικαστικές αποφάσεις, αφαίρεση βαθμών, ακύρωση γκολ σε τέρμα που αρχικά μετρήθηκε και στη συνέχεια ακυρώθηκε για να επιστραφεί εν τέλει έπειτα από δύο ώρες. Όλα αυτά προκαλούν νεύρα και εντάσεις».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων