Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου, 2021

Η Νάντια Γιαννακόπουλου για τη Δήμητρα της Λέσβου

Η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγης, Νάντια Γιαννακόπουλου σχολίασε τον θάνατο της «Δήμητρας».

«Η Δήμητρα της Λέσβου, αυτή η βασανισμένη ψυχή δεν υπάρχει πια… Έγινε τρόφιμος του Δρομοκαΐτειου, εξαφανίστηκε, αναζητήθηκε με παρέμβαση του Silver Alert, έγινε εγκαταλελειμμένο θύμα τροχαίου, έμεινε “στα αζήτητα” ενός Νεκροτομείου και ταυτοποιήθηκε με καθυστέρηση. Δεν της άξιζε τέτοιο τέλος, δεν πείραξε ποτέ κανέναν», αναφέρει η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

Η κυρία Γιαννακόπουλου μιλά επισης, για «σκέψεις γιατί στην περίπτωση αυτή βλέπουμε τις παθογένειες μιας κοινωνίας, αλλά και ενός Κράτους. Μιας κοινωνίας που συχνά δείχνει κλειστή, μια κοινωνία που ακόμα την χαρακτηρίζει ο σεξισμός, η ομοφοβία, η τρανσφοβία, η περιθωριοποίηση όσων “παρεκκλίνουν” από την δήθεν κανονικότητα. Ενός Κράτους που δείχνει την αδυναμία του να αντιδράσει έγκαιρα, να βρει υπεύθυνους και ενόχους για μια σειρά γεγονότων και συμπεριφορών».

Και καταλήγει λέγοντας πως «έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε μέχρι να σπάσουμε τα στερεότυπα, που καταστρέφουν ζωές και στερούν τον πλούτο του διαφορετικού. Να σταθούμε πεισματικά και αποφασιστικά απέναντι σε κάθε είδους διαχωρισμούς και προκαταλήψεις. Αξίζει όμως τον κόπο αυτό τον δρόμο να τον διαβούμε, αν θέλουμε πράγματι μια ανοικτή κοινωνία, αν θέλουμε πράγματι να είμαστε άνθρωποι με σεβασμό και αγάπη σε κάθε συνάνθρωπό μας».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων