Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2022

Η Ναταλία Γερμανού και η συνέντευξη του Ιάσωνα Αποστολόπουλου

Συνέντευξη πήρε η Ναταλία Γερμανού από τον Ιάσωνα Αποστολόπουλο, τον διασώστη προσφύγων, που τελευταία στιγμή απεσύρθη το όνομά του από τη λίστα με τους προσκεκλημένους και υπό βράβευση από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ανθρώπους που διακρίνονται για σημαντικές δράσεις.

Ο διασώστης παρουσίασε το έργο του και την κατάσταση στο Αιγαίο και στη συνέχεια η παρουσιάστρια δέχτηκε αδιανόητες επιθέσεις στα social media.

Στο θέμα «παρενέβη» και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, με δυο αναρτήσεις, που… απέχουν η μια από την άλλη.

Η πρώτη ανάρτηση ήταν ένα retweet μιας ανάρτησης κατά της Ναταλίας Γερμανού και του Ιάσωνα Αποστολόπουλου που είχε κάνει ο δημοσιογράφος Γιώργος Τετράδης. «Ανεβάζω την απάντηση του @GeorgeTetradis, δημοσιογράφου με μεγάλη σταδιοδρομία σε όλες τις «προοδευτικές» εφημερίδες και κυρίως γνωστός από την «Ελευθεροτυπία» στην @CorinaVasilopou για την σημερινή εμφάνιση του @Iasonas_Apost στην @nataliagermanou πείτε τον και αυτόν «εθνίκι»», έγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Ο άνθρωπος γράφει επικίνδυνες ασυναρτησίες κ δεν έχει ιδέα τι θα πει maritime law. Η υποχρέωση διάσωσης ΚΑΘΕ ανθρώπου σε κίνδυνο περιλαμβάνεται σε 3 διεθνείςσυνθήκες, Unclos, Solas,S AR κ είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι η μόνη ενέργεια που νομιμοποιείται να κάνει το λιμενικό είναι διάσωση» έγραψε ο διασώστης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε: «Κύριε Αποστολόπουλε προφανώς όλες οι Συνθήκες στις οποίες αναφέρεστε δεν ψηφίστηκαν για την περίπτωση της οργανωμένης χρήσης των μεταναστών ως εργαλείο πολιτικής δια της μαζικής εισβολής τους αλλά για τα ναυτικά ατυχήματα και την τυχαία μεμονωμένη περίπτωση».

Στη συνέχεια, ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε άλλη μια ανάρτηση. Αυτή τη φορά στηρίζοντας τη Ναταλία Γερμανού και το δικαίωμά της να καλεί στην εκπομπή της όποιον θέλει. Η γνωστή παρουσιάστρια, έγραψε, είναι «από τους πιο έξυπνους ανθρώπους που έχω γνωρίσει ο δε αείμνηστος πατέρας της από τις πιο συγκλονιστικές πένες των τελευταίων δεκαετιών και με ήθος! Δεν χρειάζεται λοιπόν κανενός την άδεια για να αποφασίσει ποιον θα καλέσει. Προς άρση παρεξηγήσεων».

Η γνωστή αρθρογράφος, Έλενα Ακρίτα, με ανάρτησή της στο Facebook κάνει λόγο για ενορχηστρωμένη δολοφονία χαρακτήρα από ακροδεξιούς, που όπως επισημαίνει «το μόνο που κατόρθωσαν όμως ήταν να συσπειρώσουν τους δημοκράτες γύρω της».

Αναλυτικά η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα:

«Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ακύρωσε τελευταία στιγμή την παρασημοφόρηση του διασώστη Ιάσονα Αποστολόπουλου γιατί την “μάλωσαν” και έκανε πίσω.
Η Ναταλία Γερμανού τον κάλεσε στην εκπομπή της κι ανέδειξε το σπουδαίο έργο του.
Αμέσως οι ακροδεξιοί ενορχήστρωσαν τη δολοφονία χαρακτήρα της με σεξιστικούς κακοποιητικούς χαρακτηρισμούς που δεν θα ανακυκλώσουμε. Το μόνο που κατόρθωσαν όμως ήταν να συσπειρώσουν τους δημοκράτες γύρω της.
Ναταλία, ο πατέρας σου και μέντορας μου Φρέντυ Γερμανός θα ήταν περήφανος για την κόρη του».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων