Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022

Ιαπωνία: Υπάλληλος μέθυσε και έχασε USB με τα δεδομένα μισού εκατ. πολιτών

Μετά από μία δύσκολη μέρα στη δουλειά ένα ποτό είναι σωτήριο, όμως ένας εργαζόμενος στην Ιαπωνία θα αργήσει να συνέλθει από το… hangover αφού ένας εργολάβος παραδέχτηκε ότι έχασε ένα USB memory stick που περιείχε τα προσωπικά δεδομένα σχεδόν μισού εκατομμυρίου κατοίκων μετά από μια βραδινή έξοδο με αλκοόλ.

Αξιωματούχοι στο Amagasaki, στη δυτική Ιαπωνία, είπαν ότι ο άνδρας – ένας ανώνυμος υπάλληλος ενός ιδιωτικού εργολάβου που προσλήφθηκε για να επιβλέπει τις πληρωμές βοήθειας Covid-19 στα τοπικά νοικοκυριά – είχε πάρει το φλασάκι από τα γραφεία της πόλης για να μεταφέρει τα δεδομένα σε ένα τηλεφωνικό κέντρο στην κοντινή Οσάκα .

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας μετέδωσε ότι ο εργαζόμενος, ένας άνδρας γύρω στα 40, αποκοιμήθηκε στο δρόμο μετά από κατανάλωση αλκοόλ σε ένα εστιατόριο. Όταν ξύπνησε, η τσάντα του που περιείχε το φλασάκι είχε κάνει φτερά.

Αξιωματούχοι της πόλης της δυτικής Ιαπωνίας ανέφεραν ότι ο άνδρας είναι υπάλληλος εταιρείας, με την οποία συνεργάζεται ο δήμος για τις καταβολές των επιδομάτων που δίνονται στους πολίτες λόγω της πανδημίας.

HTML tutorial

Το USB περιελάμβανε ονόματα, διευθύνσεις, ημερομηνίες γέννησης όλων των κατοίκων του Αμαγκασάκι, λεπτομέρειες για την καταβολή φόρων και αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών εκείνων που λαμβάνουν άλλα επιδόματα.

Όλα τα στοιχεία είναι κρυπτογραφημένα και προστατευμένα από κωδικό και δεν έχουν υπάρξει αναφορές ότι διέρρευσαν, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Οι αρχές παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, με τον δήμαρχο της πόλης και άλλους αξιωματούχους να απολογούνται στους κατοίκους. Η υπόθεση ερευνάται.

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων