Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

Ηλεία: Συνεχείς οι αναζωπυρώσεις, αυξημένη η ετοιμότητα της πυροσβεστικής

Μεγάλες αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας σε Λάσδικα, Μηλίες του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς και στο Βασιλάκι, που βρίσκεται κοντά στα διοικητικά όρια με την Αρκαδία.

Πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι επιχειρούν να αποκόψουν την πορεία των πύρινων μετώπων. Στα Λάσδικα του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας επιχειρούσαν Canadair από την Ισπανία, την Κροατία, και ένα ελικόπτερο Erickson που προσπαθούν από αέρος να περιορίσουν τις φλόγες.

——

Αναζωπύρωση της φωτιάς στην περιοχή Βασιλάκι προς Ξηρόκαμπο, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, αντιμετωπίζουν οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να μην επεκταθεί το πύρινο μέτωπο που καίει την Ηλεία για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα.

HTML tutorial

Παράλληλα υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα στις πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να αντιμετωπίζουν άμεσα τις όποιες άλλες αναζωπυρώσεις μπορεί να σημειωθούν.

Στο μεταξύ, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν, έπειτα από αποφάσεις που υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, οι δημοτικές ενότητες Ολυμπίας, Φολόης, Ωλένης και Πύργου, της περιφερειακής ενότητας Ηλείας, οι οποίες επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, «η κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας που εισηγήθηκε η Περιφέρεια, έπειτα από σχετικό αίτημα των Δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου, αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 4 Αυγούστου».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων