Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021

Ηλιόπουλος: Στην πραγματικότητα ο νόμος Χατζηδάκη έχει ξεκινήσει ήδη να ξηλώνεται

Ο Νάσος Ηλιόπουλος σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Αυγή», κατά τη διάρκεια της σημερινής κινητοποίησης των εργαζομένων διανομέων της e-food, δήλωσε:

«Στην πραγματικότητα ο νόμος Χατζηδάκη έχει ξεκινήσει ήδη να ξηλώνεται. Είναι μια τεράστια νίκη για τους εργαζόμενους και για την κοινωνία που στήριξε το δίκαιο αγώνα τους».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε ότι «αυτό το οποίο είναι κρίσιμο για το επόμενο διάστημα είναι να κατοχυρωθεί νομοθετικά ότι οι εργαζόμενοι διανομείς εντάσσονται στη μισθωτή εργασία, ότι δεν μιλάμε για ελεύθερους επαγγελματίες. Άρα ότι θα έχουν όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από τη μισθωτή εργασία, ασφάλιση, ωράριο, κάλυψη για τα εργατικά ατυχήματα».

Σημείωσε δε πως «είναι μια μεγάλη νίκη για την ελληνική κοινωνία, η δεύτερη μεγάλη νίκη μετά την ακύρωση της πανεπιστημιακής αστυνομίας» και πως «θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να ξηλωθεί ολοκληρωτικά ο νόμος Χατζηδάκη και να αποτελεί παρελθόν».

 

E-food: Μοτοπορεία των εργαζομένων στο υπουργείο Εργασίας και κοινή ανακοίνωση

Με απεργούς της e-food συναντήθηκαν βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και εξέφρασαν την αμέριστη στήριξη του κόμματος στον αγώνα τους για καλύτερες συνθήκες εργασίας στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συμμετείχαν οι βουλευτές Κατερίνα Νοτοπούλου, Χρήστος Γιαννούλης, ο συντονιστής της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης, Κώστας Αμπατζάς και άλλα στελέχη του κόμματος.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων