Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022

Ημέρα της Γης 2022: Η Google αναδεικνύει το σοβαρό ζήτημα της κλιματικής αλλαγής με το doodle

Η Google με doodle τιμά και γιορτάζει σήμερα την Ημέρα της Γης, αναδεικνύοντας το μεγάλο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής.

Χρησιμοποιώντας εικόνες real time-lapse από το Google Earth Timelapse και άλλες πηγές, το doodle δείχνει τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής σε τέσσερις διαφορετικές τοποθεσίες σε όλο τον πλανήτη μας.

Οι δορυφορικές εικόνες time-lapse δείχνουν την υποχώρηση των παγετώνων στο όρος Κιλιμάντζαρο, την λεύκανση που απειλεί τα κοράλλια στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο, την αποψίλωση των δασών στη Γερμανία και την τήξη παγετώνων της Γροιλανδίας.

Κάθε χρόνο, αυτή η ημέρα γιορτάζεται στις 22 Απριλίου με σκοπό την κινητοποίηση των πολιτών, των κυβερνήσεων, των επιχειρήσεων, για ένα καθαρό και υγιή πλανήτη.

Η Ημέρα της Γης αποτελεί μια ημερομηνία κατά την οποία διοργανώνονται εκδηλώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο με στόχο την ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα. Συντονίζεται παγκοσμίως από το Δίκτυο Ημέρας της Γης (Earth Day Network) και εορτάζεται σε περισσότερες από 175 χώρες κάθε χρόνο. To 2009, τα Ηνωμένα Έθνη όρισαν τις 22 Απριλίου ως «Διεθνή Ημέρα της Μητέρας Γης».

Η έμπνευση του θεσμού αποδίδεται στον ακτιβιστή Τζον ΜακΚόννελλ το 1969 σε ένα Συνέδριο της UNESCO στο Σαν Φρανσίσκο. Εκδηλώσεις έλαβαν χώρα για πρώτη φορά στο Σαν Φρανσίσκο και άλλες πόλεις στις 21 Μαρτίου 1970, ημέρα της εαρινής ισημερίας στο Βόρειο Ημισφαίριο.

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων