Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

Independent: Το bitcoin πέφτει μετά την ανακοίνωση του Έλον Μασκ ότι μπαίνει φρένο στις αγορές Tesla με κρυπτονομίσματα

Η Elon Musk ανακοίνωσε ότι η Tesla βάζει… πάγο τις αγορές οχημάτων χρησιμοποιώντας bitcoin, συμβάλλοντας στην πτώση των κρυπτονομισμάτων.

«Η Tesla ανέστειλε τις αγορές οχημάτων με Bitcoin. Ανησυχούμε για την ταχέως αυξανόμενη χρήση ορυκτών καυσίμων για εξόρυξη και συναλλαγές Bitcoin, ιδίως άνθρακα, ο οποίος έχει τις χειρότερες εκπομπές οποιουδήποτε καυσίμου », ανέφερε ο CEO της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

«Το Cryptocurrency είναι μια καλή ιδέα σε πολλά επίπεδα και πιστεύουμε ότι έχει ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον, αλλά αυτό δεν μπορεί να επιφέρει μεγάλο κόστος στο περιβάλλον.

«Η Tesla δεν θα πουλά κανένα Bitcoin και σκοπεύουμε να το χρησιμοποιήσουμε για συναλλαγές μόλις η εξόρυξη μεταβεί σε πιο βιώσιμη ενέργεια. Εξετάζουμε επίσης άλλα κρυπτονομίσματα που χρησιμοποιούν <1% της ενέργειας / συναλλαγής του Bitcoin», δήλωσε ο ιδιοκτήτης της Tesla.

Τα απροσδόκητα νέα έρχονται αφότου ο κ. Musk υπήρξε εξέχων υποστηρικτής του κρυπτονομίσματος καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους. Τον Μάρτιο, ο διευθύνων σύμβουλος έκανε tweet στη μέση της νύχτας στις ΗΠΑ: «Τώρα μπορείτε να αγοράσετε ένα Tesla με Bitcoin.»

Συνέχισε να διευκρινίζει ότι η Tesla θα κρατούσε τα χρήματα που ελήφθησαν από κρυπτονομίσματα αντί να το μετατρέψει σε νόμισμα fiat όπως τα δολάρια.

«Η Tesla χρησιμοποιεί μόνο λογισμικό εσωτερικού και ανοιχτού κώδικα και λειτουργεί απευθείας με τους κόμβους του Bitcoin. Το Bitcoin που καταβάλλεται στην Tesla θα διατηρηθεί ως Bitcoin και δεν θα μετατραπεί σε νόμισμα fiat », είπε σε άλλο tweet. “Δυνατότητα πληρωμής μέσω Bitcoin διαθέσιμα εκτός ΗΠΑ θα υπάρξει αργότερα μέσα στο έτος.”

Τον Ιανουάριο, το bitcoin άξιζε περίπου 30.000 $ και 40.000 $ και τον Μάρτιο η τιμή πήγε στα 57.000 $ – που σημαίνει ότι η Tesla είχε κερδίσει από 630 εκατομμύρια έως 1,35 δισεκατομμύρια δολάρια από την επένδυσή της.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων