Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Ιρλανδία: Κατατέθηκε πρόταση μομφής κατά της αντιπροέδρου της κυβέρνησης

Η προοπτική βουλευτικών εκλογών στην Ιρλανδία μοιάζει πιθανή μετά την κατάθεση από το αντιπολιτευόμενο κόμμα Φιόνα Φέιλ πρότασης μομφής κατά της αντιπροέδρου της κυβέρνησης, την οποία το κυβερνών κόμμα θεωρεί παραβίαση της τριετούς συμφωνίας υποστήριξης της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Λίο Βαράντκαρ.

Ο ηγέτης του Φιόνα Φέιλ Μάικλ Μάρτιν δήλωσε στη δημόσια ραδιοτηλεόραση RTE πως το κόμμα του κατέθεσε την πρόταση μομφής. Υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος Φίνε Γκάελ του Βαράντκαρ δήλωσε νωρίτερα πως η κατάθεση πρότασης μομφής από το Φιόνα Φέιλ θα σήμαινε το τέλος της συμφωνίας υποστήριξης της κυβέρνησης.

Νωρίτερα, η υπουργός Απασχόλησης Ρεγκίνα Ντόχερτι είχε δηλώσει πως η συμφωνία στην οποία στηρίχθηκε η συγκρότηση της ιρλανδικής κυβέρνησης θα τελειώσει αν το Φιόνα Φέιλ καταθέσει πρόταση μομφής κατά της αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Δεν ήταν σαφές αν το κυβερνών κόμμα θεωρεί ότι η κατάθεση πρότασης μομφής παραβιάζει τη συμφωνία, ή αν θα θεωρήσει ότι έχει παραβιαστεί η συμφωνία μόνο μετά τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων