Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί με επιθέσεις στε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ρωσία

Το Ισλαμικό Κράτος καλεί τους υποστηρικτές του να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ευρώπη και την Ρωσία.

Στην δεύτερη ηχογραφημένη ομιλία του, άφοτου ανέλαβε τα καθήκοντά του, ο εκπρόσωπος της τζιχαντιστικής οργάνωσης, Αμπού Χασάν Αλ-Μουχατζίρ, ζητά από τους οπαδούς του ISIS να «διπλασιάσουν» τις προσπάθειές τους και να εντατικοποιήσουν τις επιχειρήσεις τους. «Ο πόλεμος με τον εχθρό μας είναι παγκόσμιος», είπε ο Αλ-Μουχατζίρ, όπως μεταδίδει η αμερικανική υπηρεσία SITE, η οποία παρακολουθεί την τζιχαντιστική προπαγάνδα στο διαδίκτυο.

Ο εκπρόσωπος παρουσίασε τον ISIS ως υπερασπιστή των μουσουλμάνων, μολονότι η οργάνωση έχει σκοτώσει εκατοντάδες σιίτες με πρόσχημα ότι είναι αιρετικοί. Κάλεσε την σουνιτική κοινότητα στο Ιράκ και στην Συρία να προστρέξει στο «χαλιφάτο» που έχει ιδρύσει η οργάνωση στις δύο χώρες.

Ο Αλ-Μουχατζίρ μάλιστα δεν παρέλειψε να επιτεθεί στον Ντόναλντ Τραμπ, σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ κυβερνώνται από έναν «ηλίθιο» που «δεν γνωρίζει τι είναι η Συρία ή το Ιράκ ή το ισλάμ». Και κατέληξε, «εσείς, οι ΗΠΑ έχετε χρεοκοπήσει και οι αποδείξεις της πτώσης σας είναι ορατές δια γυμνού οφθαλμού».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων