Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, 2021

Ιταλία: Άρχισε την παραγωγή δοκιμαστικής παρτίδας του ρωσικού εμβολίου Sputnik V

Την παραγωγή της πρώτης δοκιμαστικής παρτίδας του ρωσικού εμβολίου Sputnik V ξεκίνησε η Ιταλία, σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε στο TASS η ελβετοϊταλική εταιρεία Adienne Pharma & Biotech. Βέβαια, το Sputnik V δεν έχει εγκριθεί ακόμη από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) για χρήση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Έχουμε ξεκινήσει την παραγωγή μιας δοκιμαστικής παρτίδας, η οποία θα υποβληθεί σε εσωτερική αναθεώρηση για να διαπιστωθεί η ασφάλειά της», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας που έχει αναλάβει τη συγκεκριμένη υποχρέωση. Μετά την εσωτερική αξιολόγηση, η εταιρεία θα παράγει μια παρτίδα, που θα υποβάλει μαζί με όλα τα απαραίτητα έγγραφα στις αρμόδιες υγειονομικές αρχές, ώστε να λάβει έγκριση προς πώληση.

Στα τέλη Μαρτίου, το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων συμφώνησε να ξεκινήσει την παραγωγή του «Sputnik V» μέσω της Adienne Pharma & Biotech. Νωρίτερα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Antonio Di Naro δήλωσε στο TASS ότι το εμβόλιο θα «πέσει» στην αγορά της χώρας από τα τέλη του 2021, αφού περάσει πρώτα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες πιστοποίησης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων