Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Ιταλία: Πυρκαγιά σε ουρανοξύστη στο Μιλάνο

Εχθές, ουρανοξύστης στο Μιλάνο έπιασε φωτιά και εκκενώθηκε από πυροσβέστες.

Συνολικά, στο κτήριο βρίσκονται 70 διαμερίσματα. Η πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι όλοι οι κάτοικοι κατόρθωσαν να διαφύγουν από το 18ώροφο κτήριο στο νότιο Μιλάνο, που τυλίχθηκε στις φλόγες χθες το απόγευμα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η φωτιά, που ξεκίνησε από τον 15ο όροφο, μεταδόθηκε γρήγορα μέσω της εξωτερικής επένδυσης του κτηρίου. Βίντεο από την πυρκαγιά δείχνουν τα πάνελ της επένδυσης να λιώνουν και να μετατρέπονται σε ρευστές μάζες.

Τα πρώτα στοιχεία των ερευνών επιβεβαιώνουν ότι η πυρκαγιά ξέσπασε στον δέκατο πέμπτο και τελευταίο όροφο του κτηρίου, ίσως εξαιτίας έργων συντήρησης που βρίσκονταν σε εξέλιξη.

«Από τον ουρανοξύστη αυτό, o οποίος χτίστηκε πριν δέκα χρόνια, σώθηκε μόνον ο τσιμεντένιος σκελετός», μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση της Rai.

«Ο πύργος έχει χτιστεί εδώ και λίγο παραπάνω από δέκα χρόνια και είναι απαράδεκτο ένα τόσο σύγχρονο κτήριο να αποδειχθεί τόσο ευάλωτο», έγραψε ο Μπέπε Σάλα στο Facebook.

«Αυτό που ήταν σαφές από την αρχή είναι ότι το εξωτερικό κέλυφος του κτηρίου παραδόθηκε στις φλόγες υπερβολικά γρήγορα, με τρόπο που θυμίζει την πυρκαγιά του Γκρένφελ Τάουερ πριν από λίγα χρόνια».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων