Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Κακοποιοί νοίκιαζαν τον υπηρεσιακό ασύρματο αστυνομικού

Δύο άτομα συνελήφθησαν για παράβαση της νομοθεσίας περί ασυρμάτων και δωροδοκία υπαλλήλου από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

Η έρευνα έδειξε πως αστυνομικός είχε παραδώσει, έναντι μηνιαίας χρηματικής αμοιβής ύψους 2.000 ευρώ, υπηρεσιακό ασύρματο σε δύο κακοποιούς, προκειμένου να τον χρησιμοποιούν στις παράνομες δραστηριότητές τους.

Η δικογραφία αναφέρεται σε αστυνομικό και ιδιώτη, για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου, της παράβασης καθήκοντος και της κλοπής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες, που περιήλθαν σε γνώση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, για κατοχή και ακρόαση υπηρεσιακού ασύρματου από άγνωστα άτομα.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, πρωινές ώρες της Πέμπτης 3 Ιουνίου 2021, βρέθηκε ο ασύρματος σε όχημα που χρησιμοποιούσαν τα συλληφθέντα άτομα.

Μάλιστα, το γενετικό υλικό των δύο συλληφθέντων ταυτοποιήθηκε σε τέσσερις υποθέσεις κλοπών, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων