Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου, 2021

Κάμερον: Ο Άσαντ θα χρησιμοποιήσει ξανά χημικά όπλα

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον πιστεύει ότι το συριακό καθεστώς θα κάνει ξανά χρήση χημικών όπλων εναντίον του συριακού λαού εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες υπαναχωρήσουν και δεν αναλάβουν στρατιωτική δράση εναντίον της Δαμασκού.

Ερωτηθείς από βουλευτή του Εργατικού Κόμματος εάν θα ασκήσει πιέσεις για επίλυση της κρίσης στη Συρίας χωρίς στρατιωτική επιχείρηση, ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε στο κοινοβούλιο ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχε προειδοποιήσει τον Σύριο ηγέτη Μπασάρ αλ Άσαντ για τη χρήση χημικών και πρέπει να εμμείνει στην απόφασή του.

«Θα σας ζητούσα να μπείτε για μια στιγμή στη θέση του προέδρου των ΗΠΑ», είπε ο Κάμερον. «Ο Ομπάμα έθεσε ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές, λέγοντας ότι εάν γίνει χρήση χημικών όπλων σε μεγάλη κλίμακα, θα πρέπει να γίνει κάτι».

«Το να ζητάμε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ο οποίος έχει θέσει αυτές τις κόκκινες γραμμές και έχει απευθύνει αυτή την προειδοποίηση, να την αναιρέσει, τότε νομίζω ότι θα δούμε περισσότερες επιθέσεις με χημικά από το καθεστώς του Σύριου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Βρετανία δεν θα συμμετάσχει σε μια ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, αφού η πρόταση αυτή καταψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα από το κοινοβούλιο, αλλά ο κόσμος πρέπει να τιμωρήσει τον Ασάντ για τη χρήση χημικών όπλων.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων