Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023

Καμίνης στη δίκη της Χρυσής Αυγής – Η πολιτική ευθύνη είναι και ποινική

«Όταν αναλαμβάνεις την πολιτική ευθύνη για μία δολοφονία, η πολιτική ευθύνη συμπίπτει με την ποινική ευθύνη. Αγγίζει τα όρια του ηθικού αυτουργού. Σημαίνει εμείς ως Χρυσή Αυγή έχουμε προκαλέσει την πράξη».

Αυτήν την εκτίμηση έδωσε καταθέτοντας στην δίκη της Χρυσής Αυγής ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σχολιάζοντας τη δήλωση του Νίκου Μιχαλολιάκου περί ανάληψης πολιτικής ευθύνης για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ο κ. Καμίνης κατέθεσε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τόσο τη δική του εμπειρία από βίαιες ενέργειες της οργάνωσης όσο και από συμβάντα και συμπεριφορές που είδε στην τηλεόραση ή πληροφορήθηκε. Ο μάρτυρας δήλωσε απερίφραστα στο δικαστήριο ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση, «με οργανωμένη δομή», η οποία «έχει τον αρχηγό και έχει και μέλη». Όπως κατέθεσε ο δήμαρχος Αθηναίων, «το βαθύτερο της κίνητρο είναι η κατάληψη της εξουσίας», ενώ τόνισε πως η ιδεολογία της, που είναι ναζιστική/φασιστική, έχει κυρίαρχο συστατικό της τη βία και το μίσος απέναντι στο διαφορετικό: «Αν ήταν στο χέρι της Χρυσής Αυγής, θα έπνιγε όλους τους μετανάστες στο Αιγαίο».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων