Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

Καπραβέλος: «Εάν δεν προετοιμαστούμε για το 5ο κύμα θα έχουμε μία ακόμη ανθρώπινη τραγωδία»

Κορονοϊός: Ο συντονιστής – διευθυντής Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, μίλησε τονίζοντας την ανάγκη λήψης νέων δραστικότερων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο συντονιστής – διευθυντής Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, αναφέερθηκε στα νέα μέτρα αλλά και στην επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους πολίτες άνω των 60 ετών.

«Υπάρχει μία διαφορετική ανάγνωση στην εντατική από αυτό που βλέπουν οι επιδημιολόγοι. Είναι ανακούφιση που είδαμε την επέκταση της υποχρεωτικότητας. Είναι συνδρομή στον έλεγχο της πανδημίας. Τα νούμεερα είναι υψηλά, περιμένουμε αύξηση των νοσηλειών και των θανάτων», τόνισε αρχικά ο κ. Καπραβέλος στο Μega.

«Επιπλέον μέτρα χρειάζονται, καθώς τα κρούσματα κινούνται σε υψηλά επίπεδα. Θα σας αναφέρω την μαρτυρία μίας κόρης ασθενούς. Η κοπέλα μου έλεγε: «Εγώ γιατρέ θα έδινα όλη μου την περιουσία να γυρνούσα πίσω τον χρόνο και να έπειθα την μητέρα μου να κάνει το εμβόλιο». Είναι συγκλονιστικό αυτό που

Εκτός από την υποχρεωτικότητα χρειάζοντα επιπλέον μετρα;

«Δραστικά μέτρα χρειάζονται. Μάσκα στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους για εμβολιασμένους και μη. Στα γήπεδα έλεγχος, και όχι συνωστισμός, τα σχολεία να κλείσουν για μικρό διάστημα. Επιπλέον θα πρότεινα την επέκταση της υποχρεωτικότητας, για παράδειγμα στο δημόσιο. Η νέα μετάλλαξη είναι υπερμεταδοτική πρέπει να μας βρει έτοιμους και προετοιμασμένους αλλιώς θα μιλάμε για μία ακόμη ανθρώπινη τραγωδία», κατέληξε.

 

mastografia_banner

σχετικα αρθρα

voucher_banner

ροη ειδησεων

mastografia_banner