Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022

Καπραβέλος: «Περίεργη η υπόθεση του τουρίστα που νοσηλεύεται σε ΜΕΘ με κορωνοϊό»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και διευθυντής ΜΕΘ, Νίκος Καπραβέλος, αναφέρθηκε στο «τρίτο κύμα της πανδημίας, που δε λέει να φύγει», αλλά και στον τουρίστα που ήρθε στην Ελλάδα με αρνητικό τεστ και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση με κορωνοϊό.

Ο κ. Καπραβέλος, υπογράμμισε ότι η αποκλιμάκωση των επιδημιολογικών δεδομένων είναι πολύ αργή και το τρίτο κύμα της πανδημίας δε λέει να φύγει, έχοντας παρουσιάσει πολύ μεγαλύτερη χρονική διάρκεια από το δεύτερο.

Επιπλέον, με αφορμή τον τουρίστα από τη Ρωσία που ήρθε στη χώρα μας και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση με κορονοϊό, ο καθηγητής τόνισε ότι πρόκειται για μια «πολύ περίεργη περίπτωση» καθώς παρουσίασε αρνητικό μοριακό τεστ από τις 26 Μαΐου, αλλά φτάνοντας στις 29 Μαΐου στη χώρα μας είχε πολλά συμπτώματα, κάτι που δεν είναι φυσιολογικό.

Ο κ. Καπραβέλος, με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, τόνισε ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τον τουρισμό, καθώς αναμένουμε εκατομμύρια τουρίστες στη χώρα μας, οι οποίοι σε περίπτωση που φτάσουν ασθενείς θα μεταφέρουν τις μεταλλάξεις του κορονοϊού από όλο τον πλανήτη.

HTML tutorial

Αυτό, θα έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο τη διατήρηση του τρίτου κύματος όλο το καλοκαίρι, αλλά «πολύ χειρότερα να ανοίξει και την πόρτα για ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο», κατέληξε ο καθηγητής.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων