Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022

Καταστροφική πυρκαγιά στο Χαλάνδρι: Κάηκε το θέατρο ρεματιάς. Θα αναζητηθούν ευθύνες;

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Χρειάστηκαν λίγα ξερά χόρτα και η ζέστη του χθεσινού μεσημεριού για να καταστραφεί ένα από τα ωραιότερα υπαίθρια θέατρα στην Αττική, αλλά ακόμη και να κινδυνεύσουν κατοικημένες περιοχές στο Χαλάνδρι.

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, ξέσπασε πυρκαγιά στο Άλσος Χαλανδρίου, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα σε κατοικημένες περιοχές. Ήδη από την πρώτη ώρα, επιχειρούσαν στο σημείο 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε ξερά χόρτα στο Θέατρο Ρεματιάς, στο Πολύδροσο Χαλανδρίου.

Το θέατρο ρεματιάς στο Πολύδροσο Χαλανδρίου καταστράφηκε ολοσχερώς, δημιουργώντας αισθήματα θλίψης στους κατοίκους αλλά και όσους απολαμβάνουν κάθε χρόνο παραστάσεις στο χώρο που αποτελεί έναν από τους πιο δροσερούς και όμορφους καλοκαιρινούς πολιτιστικούς προορισμούς.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά καταλαβαίνουμε ότι η πυρκαγιά θα είχε πιθανά αποφευχθεί αν ο Δήμος είχε φροντίσει η περιοχή να είναι καθαρισμένη από ξερόχορτα ειδικά με την είσοδο της καλοκαιρίας και ζέστης. Προς το παρόν ωστόσο δεν τίθεται ζήτημα αναζήτησης θεσμικών ευθυνών.

Untitled

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων