Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2022

Καθαρά Δευτέρα: Πως θα πετάξουν σήμερα αετό οι πολίτες

Με αρκετούς περιορισμούς θα γιορτάσουν σήμερα οι Έλληνες την Καθαρά Δευτέρα, αφού όσοι επιχειρήσουν να τηρήσουν το έθιμο θα πρέπει να το κάνουν στις γειτονιές τους.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς για τη σημερινή ημέρα, όσοι θελήσουν να πετάξουν χαρταετό θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:

– Δεν επιτρέπονται υπερτοπικές μετακινήσεις, πλην των γνωστών εξαιρέσεων που ήδη εφαρμόζονται, παραδείγματος χάριν, για μετακίνηση για λόγους εργασίας, επιστροφής σε μόνιμη κατοικία.

– Οι μετακινήσεις για σωματική άσκηση και οι βόλτες με κατοικίδιο (sms 6) επιτρέπονται μόνο πεζή ή με ποδήλατο και με όχι με αυτοκίνητο, ενώ στις μετακινήσεις που αφορούν παροχή βοήθειας, οι αστυνομικοί πλέον ζητούν πρόσθετες διευκρινίσεις.

HTML tutorial

– Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει κανονικά όπως κάθε Δευτέρα, δηλαδή από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί της επόμενης ημέρας, για τις περιοχές που βρίσκονται στα επίπεδα αυξημένου κινδύνου, καθώς και την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

Τι ισχύει για το πέταγμα του χαρταετού
Σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα του lockdown, το έθιμο του χαρταετού μπορεί να πραγματοποιηθεί εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας με τους περιορισμούς των μετακινήσεων και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα αποστάσεων και αποφυγής συνωστισμού στους υπαίθριους χώρους.

Κλειστά θα είναι τα σούπερ μάρκετ σε όλη τη χώρα την Καθαρά Δευτέρα αλλά, όπως και πέρυσι, ανοιχτά θα είναι τα ιχθυοπωλεία και οι φούρνοι. Θα λειτουργούν κανονικά, επίσης, και οι λαϊκές αγορές.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων