Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023

Κάθε ψήφος στη Χρυσή Αυγή είναι ομολογημένη ηθική αυτουργία σε δολοφονία

Γράφει ο Σπύρος Ριζόπουλος

Χθες ο Νίκος Χατζηνικολάου έκανε μια μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία. Προφανώς δεν αναφέρομαι στην τηλεοπτική συνέντευξή του με τον Τσίπρα. Αναφέρομαι στη ραδιοφωνική του συνέντευξη με τον Μιχαλολιάκο στη διάρκεια της οποίας ο αρχηγός των νεοναζί ξεπέρασε κάθε όριο ηθικού θράσους και προσέβαλε βάναυσα τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη, λέγοντας ορθά – κοφτά πως το κόμμα του αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Π. Φύσσα!

Έκανε… λάθος ο Μιχαλολιάκος; Όχι. Ο Μιχαλολιάκος αισθάνεται αρκετά δυνατός για να βγαίνει και να προκαλεί κατ’ αυτόν τον τρόπο καθώς δίνουν αέρα στα πανιά του οι δημοσκοπικές τάσεις που τον φέρνουν σταθερά στην τρίτη θέση με ποσοστά που αγγίζουν το 8,5%, οπότε είναι βέβαιος πως γράφει «διψήφιο» μεθαύριο.

Έχω γράψει κατ’ επανάληψη για τον φοβικό και ενοχικό τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τη Χρυσή Αυγή το πολιτικό σύστημα. Και την ίδια στιγμή πότε ο ένας και πότε ο άλλος, χρησιμοποιούσαν την παρουσία της Χρυσής Αυγής για την προώθηση των επιδιώξεών τους. Ο Σαμαράς για να μην φάει πόρτα στις ΗΠΑ, τους έκλεισε άρον άρον φυλακή και τους έκανε ήρωες, ενώ ο Τσίπρας αξιοποίησε την ψήφο τους για να εμποδιστεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και να πάει η χώρα σε εκλογές.

Όλο το πολιτικό σύστημα έκανε τις πιο λάθος επιλογές αντιμετώπισης ενός κόμματος που δεν έχει την παραμικρή αναστολή να εκμεταλλευτεί τις δυσκολίες που διέρχεται η πατρίδα μας και τον καθημερινό ανθρώπινο πόνο, για να «νομιμοποιήσει» την εγκληματική του δραστηριότητα.

Πολιτική ευθύνη για δολοφονία έχει αναλάβει μέχρι σήμερα μόνο η 17 Νοέμβρη. Ευτυχώς όμως η 17 Νοέμβρη είναι φυλακή και δεν είναι κοινοβουλευτικό κόμμα. Η Χρυσή Αυγή όμως όχι μόνον είναι κοινοβουλευτικό κόμμα αλλά και εμφανίζεται ως ραγδαία ανερχόμενη πολιτική δύναμη. Το γεγονός αυτό δεν είναι άσχετο με το ότι την υπόθεση της 17Ν χειρίστηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, ένας άνθρωπος μεταξύ των πιο 10 ικανών υπουργών που έχουν περάσει τις τελευταίες δεκαετίες, ενώ την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ο … Νίκος Δένδιας!

Φτάνουμε λοιπόν έτσι σε ένα πολύ δυσάρεστο σημείο. Το πολιτικό σύστημα να είναι σήμερα παντελώς ανίκανο να μας προστατέψει από τον «χειρότερο εαυτό» μας. Είναι πλέον η ώρα της ευθύνης του ίδιου του ψηφοφόρου. Μετά την ομολογία του ίδιου του αρχηγού της, δεν μπορούμε πλέον να μιλάμε για ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής αλλά για συνενόχους της Χρυσής Αυγής. Κάθε ψήφος στη Χρυσή Αυγή είναι ομολογημένη ηθική αυτουργία στη δολοφονία Φύσσα.
Καθαρές κουβέντες.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων