Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023

«Κιβωτός»: Υπό εισαγγελικό κλοιό ο πατέρας Αντώνιος και άλλοι 10 – Στον Κολωνό η πρεσβυτέρα

Από σήμερα ο πατέρας Αντώνιος υποχρεούται να απομακρυνθεί από την “Κιβωτό του Κόσμου” και δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με τις δομές ή τα παιδιά, καθώς οι Εισαγγελείς Ανηλίκων απαγορεύουν με διάταξη στον ίδιο και σε τρεις στενούς συνεργάτες του την πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος.

Ωστόσο, μετά από αρκετό καιρό, την εμφάνισή της έξω από τα γραφεία της Κιβωτού έκανε σήμερα η πρεσβυτέρα, η οποία έδειξε ιδιαίτερα ενοχλημένη από την παρουσία δημοσιογράφων. Η ίδια αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις τους και έσπευσε να επιβιβαστεί στο όχημα που την περίμενε. Ο πατέρας Αντώνιος πάντως δεν έχει γίνει γνωστό πού βρίσκεται το τελευταίο διάστημα.

Η πρεσβυτέρα είναι μεταξύ των 11 φυσικών προσώπων, για τα οποία η εισαγγελέας παρήγγειλε εξονυχιστικό έλεγχο στα οικονομικά τους. Εκείνη, ο πατέρας Αντώνιος και στενοί συγγενείς τους διερευνώνται για υπεξαίρεση, απιστία, φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Με την εισαγγελική παραγγελία προς την Οικονομική Αστυνομία δίνεται εντολή να διενεργηθούν σε βάθος πενταετίας φορολογικός και διαχειριστικός έλεγχος, έρευνα για την εξακρίβωση των επιχορηγήσεων και χρηματοδοτήσεων που έχει λάβει η δομή καθώς και το άνοιγμα των εταιρικών λογαριασμών, αλλά και των λογαριασμών των 11 φυσικών προσώπων. Στο «μικροσκόπιο» του τραπεζικού ελέγχου θα τεθούν δάνεια, κάρτες, μετοχές και κάθε άλλο χρηματοπιστωτικό προϊόν.

«Φαίνεται και αποδείχτηκε ότι όλα αυτά τα χρήματα και όλες αυτές οι δωρεές δεν πήγαιναν για τη βελτίωση ζωής των παιδιών αυτών και προφανώς οι αρμόδιοι θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις» τόνισε ο ΓΓ Κοινωνικής Αλλυλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης.

Στο μεταξύ ο 19χρονος που κατήγγειλε τη σεξουαλική του κακοποίηση από υψηλόβαθμο στέλεχος της Κιβωτού, κατέθεσε ξανά στους εισαγγελείς ανηλίκων. Ο ίδιος πιστεύει ότι και άλλα παιδιά έχουν πέσει θύματα. “Τον Αύγουστο που μας πέρασε, μιλώντας τηλεφωνικά με μια κυρία η οποία είναι στον Βόλο, μου είπε ότι το στέλεχος της Κιβωτού κλείνεται με τις ώρες στο δωμάτιό του με ένα παιδί, ο οποίος είναι τώρα στην Α’ Γυμνασίου. Επειδή τον ξέρω είμαι σίγουρος ότι του κάνει τα ίδια” τόνισε.

Κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων μετέβη στη δομή του Βόλου και πήρε κατάθεση από τον μαθητή Γυμνασίου στον οποίο αναφέρεται ο 19χρονος, ο οποίος είναι ο μόνος μέχρι σήμερα που έχει καταγγείλει ότι υπήρξε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. Οι αστυνομικές και δικαστικές Αρχές βάζουν στο μικροσκόπιο καταγγελίες που αφορούν σε δύο παιδιά, για τα οποία υπάρχουν πληροφορίες από τρίτα πρόσωπα ότι μπορεί να κακοποιήθηκαν σεξουαλικά. Βρίσκονταν, όπως και ο 19χρονος, πολύ κοντά στο υψηλόβαθμο στέλεχος της Κιβωτού.

Το πρώτο παιδί είναι ένας 15χρονος που ζει στη δομή του Βόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το περασμένο καλοκαίρι έφυγε για τουλάχιστον ένα μήνα από το Βόλο για την Αθήνα, ενώ έκανε και κάποια ταξίδια με το υψηλόβαθμο στέλεχος της Κιβωτού. Γύρισε με την έναρξη της σχολικής περιόδου, έχοντας μαζί του ένα τάμπλετ και χρηματικό ποσό.

Το δεύτερο παιδί με καταγωγή από χώρα της Αφρικής ζούσε στη δομή της Καλαμάτας μέχρι που μετακινήθηκε στην Αθήνα, ενώ αιφνιδιαστικά τον περασμένο Ιανουάριο έφυγε από το σχολείο.

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων