Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου, 2021

Κομισιόν: Το πρόγραμμα Ορίζων Ευρώπη θα στηρίξει τους Ευρωπαίους ερευνητές

Εγκρίθηκε από την Κομισιόν το κύριο πρόγραμμα εργασίας του «Ορίζων Ευρώπη» για την περίοδο 2021-2022. Το πρόγραμμα περιγράφει αναλυτικά τους στόχους και τους ειδικούς θεματικούς τομείς που θα λάβουν χρηματοδότηση συνολικού ύψους 14,7 δισ. ευρώ.

Οι εν λόγω επενδύσεις θα επιταχύνουν την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση και θα συμβάλουν στη βιώσιμη ανάκαμψη από την πανδημία του κορονοϊού, καθώς και στην ανθεκτικότητα της ΕΕ έναντι μελλοντικών κρίσεων. Επίσης, θα στηρίξουν τους Ευρωπαίους ερευνητές μέσω υποτροφιών, κατάρτισης και ανταλλαγών, θα οικοδομήσουν πιο συνδεδεμένα και αποδοτικά ευρωπαϊκά οικοσυστήματα καινοτομίας και θα δημιουργήσουν ερευνητικές υποδομές παγκοσμίου κύρους. Επιπλέον, θα ενθαρρύνουν τη συμμετοχή ερευνητών απ’ όλη την Ευρώπη και απ’ όλο τον κόσμο, ενισχύοντας παράλληλα τον Ευρωπαϊκό Χώρο Έρευνας.

Η Μαργκρέιτε Βέστεϊγιερ, Εκτελεστική Αντιπρόεδρος για μια Ευρώπη Έτοιμη για την Ψηφιακή Εποχή, δήλωσε σχετικά:

«Το παρόν πρόγραμμα εργασίας του «Ορίζων Ευρώπη» θα στηρίξει τους Ευρωπαίους ερευνητές ώστε να επιτύχουν άριστες επιδόσεις στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας, προς όφελος όλων μας. Καλύπτοντας όλα τα στάδια του κύκλου έρευνας και καινοτομίας, από το εργαστήριο έως την αγορά, θα φέρει πιο κοντά ερευνητές και φορείς καινοτομίας από όλο τον κόσμο, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που μας απασχολούν».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων