Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, 2021

Κορωνοϊός: Καταστήματα και ανοικτοί χώροι δυο ταχυτήτων

Ανοίγουν από τις 15 Ιουλίου και κλειστοί χώροι στην εστίαση. Δημιουργούνται χώροι εμβολιασμένων και «μεικτοί» με διαφορά στις χωρητικότητες και στην υποχρέωση χρήσης μάσκας. Ανοίγει πλατφόρμα για να δηλωθεί η επιλογή των επιχειρηματιών.

Θα έχουμε κλειστούς χώρους (εστιατόρια, κινηματογράφους) και ανοικτούς χώρους (γήπεδα) στους οποίους θα υπάρχει διαβάθμιση: θα μπορούν να είναι αμιγώς εμβολιασμένων ή μεικτοί χώροι, ανακοίνωσε ο Γ. Γεραπετρίτης.

Στους πρώτους θα μπορούν να είναι εμβολιασμένοι (14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση και όσοι έχουν νοσήσει προ εξαμήνου). Στους δεύτερους θα μπορούν να βρίσκονται όσοι έχουν κάνει τεστ.

Κάθε επιχείρηση θα μπορεί να επιλέξει σε ποια κατηγορία θα εντάξει την επιχείρησή του. Η δήλωση θα γίνεται σε κεντρική πλατφόρμα. Θα υπάρχει ειδική σήμανση στην είσοδο.

Στους χώρους εμβολιασμένων η χωρητικότητα θα είναι 75-85% για τους μεικτούς 25-75% της πληρότητας.

Στους πρώτους δεν θα υπάρχει υποχρέωση μάσκας που θα υφίσταται στους δεύτερους.

Θα υπάρχουν συγκεκριμένες κυρώσεις σε περιπτώσεις παραβάσεων και θα γίνονται έλεγχοι από την πολιτεία.

Οι κλειστοί χώροι και οι μεγάλοι χώροι συνάθροισης (γήπεδα) θα ανοίξουν από 15 Ιουλίου. Οι κλειστοί κινηματογράφοι και θέατρα θα ανοίξουν 1η Ιουλίου. Στις 15 Ιουλίου οπότε θα υπάρξει η πλατφόρμα θα μπορούν να επιλέξουν σε πια κατηγορία θα ενταχθούν ώστε να διαμορφωθεί ανάλογα η χωρητικότητα.

Αναλυτικά τα μέτρα:

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων