Παρασκευή, 27 Μαΐου, 2022

Κορωνοϊός: Ο Τραμπ καλεί Ford και General Motors να κατασκευάσουν αναπνευστήρες «αμέσως»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε με ένα οργισμένο tweet, τις αυτοκινητοβιομηχανίες Ford και General Motors να κατασκευάσουν «αμέσως» αναπνευστήρες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

«Η General Motors πρέπει αμέσως να ανοίξει το εργοστάσιό της, που έχει βλακωδώς εγκαταλείψει στο Λορντστάουν του Οχάιο κι άλλο ένα εργοστάσιο και να αρχίσει να κατασκευάζει αναπνευστήρες τώρα» και συμπλήρωσε: «Ford, ξεκινήστε γρήγορα αναπνευστήρες»
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1243559373395410957

Σύμφωνα με τους New York Times, ο Λευκός Οίκος ετοιμαζόταν να ανακοινώσει τη σύσταση ενός κοινού φορέα μεταξύ της General Motors και της Ventec Life Systems, που θα επέτρεπε την παραγωγή περίπου 80.000 αναπνευστήρων. Η ανακοίνωση, εντούτοις, ματαιώθηκε την τελευταία στιγμή, σύμφωνα με την εφημερίδα, από τον φόβο του κόστους αυτής της επιχείρησης, που εκτιμήθηκε σε 1 και πλέον δισεκατομμύριο δολάρια.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1243561301768581120

«Θα αγοράσουμε πολλούς αναπνευστήρες (…). Τα ονόματα και οι αριθμοί θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα» επισήμανε σε ένα άλλο tweet ο ένοικος του Λευκού Οίκου.

Το ανυπόμονο τουίτ του Ντόναλντ Τραμπ έρχεται σε αντίθεση με τις δηλώσεις του, χθες το βράδυ, στο Fox News, όπου επιχείρησε να μειώσει την ανάγκη για τεχνητούς αναπνευστήρες: «Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ανάγκη για 40.000 ή 30.000 αναπνευστήρες».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων