Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, 2021

Κορονοϊός: Ταξίδια με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό rapid ή μοριακό τεστ

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου και ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης αναφέρθηκαν στα τρέχοντα ζητήματα της πανδημίας.

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, τόνισε ότι υπάρχει μια επιδημιολογική σταθεροποίηση, «σαν να ανακόπηκε η καθοδική πορεία» και ότι τα κρούσματα εντοπίζονται πλέον στους 18-24 και 25-34 ετών.

Ανέφερε ότι «ο Ιούνιος ήταν εξαιρετικός μήνας για την Ελλάδα», καθώς «είχαμε μείωση κρουσμάτων κατά 75% και μείωση θανάτων κατά 50%» και ότι αιτία για αυτό είναι οι εμβολιασμοί.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε:

Οι μετακινήσεις προς τα νησιά για τους ενήλικες θα γίνεται από τις 5 Ιουλίου με πιστοποιητικό εμβολιαμού, ή νόσησης, ή με αρνητικό τεστ CR. Τα παιδιά έως 12 ετών, θα μετακινούνται ελεύθερα. Συστήνουμε επίσης κατά την επιστροφή να διεξάγεται self test για όλους άνω των 12 ετών. Εξαίρεση θα αποτελούν οι μετακινήσεις σε Εύβοια, Σαλαμίνα και Ζάκυνθο.

Όσον αφορά στις χερσαίες μετακινήσεις, η κατάσταση θε επανεκτιμηθεί με βάση τα στοιχεία που θα έχουμε το επόμενο διάστημα».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων