Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022

Κορωνοϊός: Την Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς

Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, πραγματοποίησαν την ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης έναντι του κορωνοϊού.

Για τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς ανακοινώθηκε πως το πρωί της Τρίτης θα ανοίξει «η πλατφόρμα, όπου οι ασθενείς πολίτες που αντιμετωπίζουν δυσκολία μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα θα μπορούν να δηλώνονται από τους ιδιώτες γιατρούς, ώστε να προχωρά ο εμβολιασμός κατ’ οίκον.

Για την ένταξη ιδιωτών γιατρών στο πρόγραμμα υπάρχει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον, ωστόσο απευθύνουμε νέα έκκληση για περισσότερες συμμετοχές γιατρών.

Από αύριο οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν όλα τα εμβόλια με ραντεβού ακόμη και αυθημερόν».

Η Πρόεδρος, ερωτούμενοι για τους εμβολιασμούς παιδιών άνω των 12 ετών είπε πως «ακόμη η Επιτροπή βρίσκεται σε διαδικασία επεξεργασίας των δεδομένων. Το πότε θα γίνει αυτό δεν έχει ακόμη οριστεί ημερολογιακά».

«Επιχειρησιακά είμαστε έτοιμοι», δήλωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Τέλος η κ. Θεοδωρίδου ξεκαθάρισε κάποιες φήμες που κυκλοφορούν για τα εμβόλια:

«Τέθηκε στην Επιτροπή αν είναι ηθικά αποδεκτό να χρησιμοποιούνται εμβόλια Covid, στα οποία εμπεριέχονται εμβρυικά κύτταρα. Είναι ξεκάθαρο πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Κανένα εμβόλιο Covid δεν περιέχει εμβρυικά κύτταρα. Χρησιμοποιούνται κυτταρικές σειρές που προήλθαν από εβρυικούς ιστούς που είχαν ληφθεί σε ιατρικά εργαστήρια κατά τη δεκεαετία του 1960. Τα κύτταρα αυτά αφαιρούνται πριν από την παρασκευή των εμβολίων», υπογράμμισε η κυρία Θεοδωρίδου.

Η ίδια τόνισε ότι «ο εμβολιασμός δεν παρεμβαίνει ούτε κατά τη διάρκεια προσπάθεια της τεκνοποίησης, ούτε κατά τη διάρκεια της κύησης, ούτε κατά τη διάρκεια του θηλασμού».

«Το εργαστήριο των μεταλλάξεων είναι οι ανεμβολίαστοι και όχι οι εμβολιασμένοι. Ας μην εφησυχάζουμε, ώστε άμεση αυτή η πανδημία να γίνει παρελθόν», υπογράμμισε, τέλος, η Μαρία Θεοδωρίδου.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων