Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου, 2021

Κορωνοϊός: Το εμβόλιο της Moderna παράγει διπλάσια αντισώματα από της Pfizer

Το εμβόλιο της Moderna κατά του κορωνοϊού παράγει περισσότερο από το διπλάσιο των αντισωμάτων του αντίστοιχου εμβολίου που κατασκευάστηκε από τις Pfizer και BioNTech.

Αυτό αποτυπώνει νέα μελέτη, η οποία συνέκρινε άμεσα τις ανοσολογικές αποκρίσεις με τους εμβολιασμούς, αναφέρει το Bloomberg.

Στο πλαίσιο της έρευνας, επιστήμονες εξέτασαν 2.500 εργαζομένους σε ένα μεγάλο νοσοκομειακό σύστημα του Βελγίου. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα επίπεδα αντισωμάτων μεταξύ των ατόμων που δεν είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό πριν λάβουν δύο δόσεις του εμβολίου Moderna, ήταν κατά μέσο όρο 2.881 μονάδες ανά μιλιλίτρο, συγκριτικά με 1.108 μονάδες σε αντίστοιχη ομάδα που εμβολιάστηκε και με τις δύο δόσεις του σκευάσματος της Pfizer.

Τα αποτελέσματα, τα οποία δημοσιεύθηκαν σε επιστολή προς το περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης, έδειξαν πως οι διαφορές θα μπορούσαν να εξηγηθούν από:

Τα υψηλότερα επίπεδα δραστικού συστατικού στο εμβόλιο της Moderna – 100 μικρογραμμάρια συγκριτικά με 30 μικρογραμμάρια σε εκείνο των Pfizer/BioNTech, και
Το μεγαλύτερο διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ των δύο δόσεων της Moderna – τέσσερις εβδομάδες, αντί για τρεις που ισχύει στην περίπτωση του σκευάσματος των Pfizer/BioNTech.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων