Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021

Κορονοϊός: Βίντεο με ζωντανές νυχτερίδες σε εργαστήριο της Ουχάν πυροδοτεί σενάρια

Ενα νέο βίντεο – ντοκουμέντο έφερε στο φως της δημοσιότητας το δίκτυο Sky News Australia, το οποίο δείχνει ζωντανές νυχτερίδες μέσα σε εργαστήριο ιολογίας στην Ουχάν της Κίνας. Το οπτικό υλικό πυροδοτεί νέα σενάρια για την προέλευση του κορονοϊού, τα πρώτα κρούσματα του οποίου καταγράφηκαν στη συγκεκριμένη πόλη τον Δεκέμβριο του 2019.

Εάν το βίντεο αποδειχθεί αληθινό, τότε διαψεύδει ερευνητές του ΠΟΥ, οι οποίοι είχαν σημειώσει πως δεν υπήρχαν νυχτερίδες στο συγκεκριμένο εργαστήριο και πως πρόκειται για «συνωμοσία». Συγκεκριμένα ο Πίτερ Νταζάκ, ζωολόγος και μέλος της ομάδας του ΠΟΥ, ο οποίος ερευνά την προέλευση της COVID-19, είχε δηλώσει πως «δεν είχαν σταλεί νυχτερίδες στο εργαστήριο της Ουχάν και πως πρόκειται για συνωμοσιολογίες». Ωστόσο, πιο πρόσφατα ο ίδιος είχε παραδεχτεί πως «δεν θα εκπλαγώ αν πολλάεργαστήρια ιολογίας προσπαθούσαν να δημιουργήσουν μια αποικία νυχτερίδων».

Τι δείχνει το βίντεο


Τα πλάνα που έφερε τη δημοσιότητα το Sky News, είναι ένα επίσημο διαφημιστικό βίντεο της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών από το 2017 και μιλά για τις προφυλάξεις ασφαλείας του εργαστηρίου. Τα πλάνα που δημοσίευσε το δίκτυο και ανακάλυψε η ομάδα «DRASTIC» δείχνουν νυχτερίδες κλεισμένες σε κλουβί στο Ινστιτούτο ιολογίας του Ουχάν. Σε άλλο πλάνο ένας επιστήμονας ταΐζει μια νυχτερίδα με ένα σκουλήκι.

«Δείχνει ότι πολλά από αυτά που μας έχουν πει για την προέλευση της πανδημίας από την αρχή ήταν κινεζική παραπληροφόρηση, η οποία στη συνέχεια διαδόθηκε από πολλούς ανθρώπους που εργάζονταν σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν», σημείωσε η παρουσιάστρια του Sky News, Sharri Markson.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων