Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Κουβέλης: Το ζήτημα με τις φρεγάτες βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη

Στο ζήτημα των φρεγατών αναφέρθηκε στην ΕΡΤ ο Φώτης Κουβέλης, τονίζοντας πως οι δηλώσεις του «ανταποκρίνονταν σε μεγάλο βαθμό στην πραγματικότητα».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας επεσήμανε ότι το ζήτημα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, υπό τον χειρισμό του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αλλά τίποτα δεν είναι δεδομένο, μέχρι στιγμής.

Ο κ. Κουβέλης ρωτήθηκε εάν έγιναν επικοινωνιακά λάθη στο ζήτημα των φρεγατών, απαντώντας πως η δήλωσή του επί του θέματος ήταν σε συσχετισμό με κάποιο δημοσίευμα, «είχα υποχρέωση να απαντήσω».

«Οι δηλώσεις μου δεν απείχαν από την πραγματικότητα, αλλά η πραγματικότητα δεν είναι στατική. Υπήρχε η εκδοχή να έρθουν το καλοκαίρι οι φρεγάτες. Η αγορά οποιουδήποτε εξοπλισμού δεν είναι ευθύγραμμη διαδικασία. Υπάρχουν διαπραγματεύσεις, όλα βρίσκονται σε εξέλιξη και διερευνώνται όλες οι πτυχές. Εμείς συνυπολογίζουμε όλες τις πτυχές, καθώς και το οικονομικό», κατέληξε.

“Δεν μπαίνουμε σε κούρσα εξοπλισμών”

Παράλληλα τόνισε πως η Ελλάδα δεν μπαίνει στην κούρσα των εξοπλισμών.

«Η αποτρεπτική μας δύναμη έχει και την επάρκεια και τη συγκρότηση που χρειάζεται», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως εάν υπάρξει η επιλογή για προμήθεια εξοπλιστικών, «θα γίνουν όλα όσα προβλέπονται από το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων