Σάββατο, 13 Αυγούστου, 2022

Κουτσούμπας για Ουκρανία: Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας – Γινόμαστε στόχος αντιποίνων

Κανένα συμφέρον δεν έχει η Ελλάδα να στοιχίζεται πίσω από το ΝΑΤΟ, είπε στην ομιλία του ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι συμμετέχει στην περικύκλωση της Ρωσίας, φτάνοντας να αποκαλέσει «Κάιζερ Γουλιέλμο» τον καγκελάριο Σολτς.

Ο γραμματέας του ΚΚΕ τάχθηκε εναντίον της εμπλοκής της χώρας μας στην ουκρανική κρίση, αναφέροντας ότι η Ελλάδα είναι πιθανός στόχος αντιποίνων όταν μάλιστα είναι γνωστές οι προειδοποιήσεις της ρωσικής πλευράς. Αναρωτήθηκε δε χαρακτηριστικά : Μήπως έχετε έτοιμη καμιά μονάδα να φύγει προς τα κει; Ο ελληνικός λαός πρέπει να επαγρυπνεί, ο κίνδυνος είναι άμεσος για τον ελληνικό λαό, είπε ο γραμματέας του ΚΚΕ. Το δίλημμα δεν είναι ΝΑΤΟ ή Ρωσία, Ε.Ε ή Ρωσία, είπε ο κ. Κουτσούμπας, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να υπάρξει η παραμικρή εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για υποκρισία, καταλογίζοντάς του την αναβάθμιση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων στα χρόνια της διεκυβέρνησής του.

Μάλιστα, μίλησε και για την συμμετοχή ελληνικού εκστρατευτικού σώματος εναντίον των μπολσεβίκων το 1919, για να υποστηρίξει από εκείνη την κίνηση του Ελευθέριου Βενιζέλου προέκυψε η ήττα του ελληνικού στρατού στη Μικρά Ασία.

HTML tutorial

Ο κ. Κουτσούμπας έκανε εκτενείς αναφορές στον πόλεμο της Γουγκοσλαβίας, για να επισημάνει ότι η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ δεν εγγυάται την ακεραιότητα των χωρών, ενώ τάχθηκε κατά του εξοπλισμού της Γερμανίας. Παράλληλα, ανέφερε ότι πίσω από ό,τι συμβαίνει στην Ουκρανία, ΗΠΑ και Κίνα μάχονται για την πρωτοκαθεδρία στο ληστρικό, καπιταλιστικό σύστημα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων