Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου, 2021

Κούγιας: Προάγγελος θετικών εξελίξεων η απόφαση για τους αστυνομικούς της καταδίωξης στο Πέραμα

Θέση για τον τρόπο με τον οποίο ενήργησαν οι αστυνομικοί στην καταδίωξη στο Πέραμα, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι πήρε ο δικηγόρος τους Αλέξης Κούγιας.

O τρόπος που απεφάνθη η Δικαιοσύνη ήταν ότι οι αστυνομικοί ενήργησαν νόμιμα για αυτό και αφέθηκαν ελεύθεροι, εκτίμησε ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος των επτά αστυνομικών που συμμετείχαν στην καταδίωξη στο Πέραμα.

«Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης είναι αυτά που καθορίζουν τη συμπεριφορά δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών. Δεν μπορεί κάποιος να αφαιρεί μια ανθρώπινη ζωή από πρόθεση και να μένει ελεύθερος.

Η κρίση ότι πρέπει να μείνουν ελεύθεροι και χωρίς περιοριστικούς όρους, όταν συζητείται αδίκημα για το οποίο ο ποινικός κώδικας προβλέπει ισόβια, τότε είναι προάγγελος θετικών νομικών εξελίξεων για τους εντολείς μου», σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο ίδιος είπε πως είναι υπό διερεύνηση ποιος τελικά ήταν ο οδηγός, ο θανών ή ο 14χρονος, και πως η απάντηση θα δοθεί από επιστημονικά τεκμήρια.

Τι λέει για την εντολή να σταματήσει η καταδίωξη

Σε ερώτηση εάν είχαν ακούσει οι αστυνομικοί την εντολή για παύση καταδίωξης από τα κεντρικά είπε πως το πρώτο θέμα είναι κατά πόσο η εντολή αφορούσε αυτούς και όχι άλλες ομάδες. «Από τη διερεύνηση και την αξιολόγηση του υλικού που κάναμε εμείς προκύπτει κατά την κρίση μας ότι αυτό δεν αφορά την ομάδα που εκείνη τη στιγμή καταδίωκε.

Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε ο άνθρωπος που το είπε θα πρέπει αύριο να «ξηλωθεί», είπε και διερωτήθηκε γιατί θα έπρεπε να σταματήσει καταδίωξη κλεμμένου ΙΧ, που τύπου σαν κι αυτό έχουν βρεθεί άλλα 15 τις τελευταίες μέρες και έχουν χρησιμοποιηθεί για τη διάπραξη ακόμα και ληστειών.

«Όταν αρχίζει η καταδίωξη ο αστυνομικός δεν μπορεί να ακούσει τίποτα»

Το δεύτερο ζήτημα κατά τον κ. Κούγια είναι ότι όταν ο μοτοσικλετιστής είναι πάνω στη μηχανή και σε καταδίωξη, με μεγάλη ταχύτητα, μέσα από το κράνος δεν μπορεί να ακούσει τίποτα από τον θόρυβο.

Όπως είπε ο 14χρονος οδήγησε με ιλιγγιώδη ταχύτητα, κάτι που δημιούργησε συνθήκες πανικού και σύμφωνα με τον κ. Κούγια, οι 38 σφαίρες που έπεσαν ήταν ο μόνος τρόπος για να σταματήσει το αυτοκίνητο.

Μόνο οι 4 ήταν προς το αυτοκίνητο, οι άλλες ήταν έξω, είπε και πρόσθεσε πως η βαλλιστική και η ιατροδικαστική θα τα πιστοποιήσει όλα. Η μια προς τον συνοδηγό ήταν ανώδυνη, οι τρεις που βρήκαν τον οδηγό – τον θανόντα- με φορά από το λαιμό προς τη μέση που σημαίνει ότι είχε σκύψει, είπε.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων