Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου, 2021

Κρατάει σοβαρότητα η Εθνική και πάει για χρυσό!

Η ελλιπής Ρωσία που έγινε παιχνιδάκι στα χέρια της ελληνικής ομάδας δεν είναι χειρότερη ομάδα από την Σλοβενία που έκανε κάζο στους Ισπανούς ή – πολύ περισσότερο – την Γερμανία που έκοψε τη φόρα των Γάλλων. Τα άλλα φαβορί του Ευρωμπάσκετ δεν έχουν ό,τι έχει δείξει έως τώρα η Ελλάδα στη διοργάνωση: σταθερότητα και κυρίως σοβαρότητα στην απόδοσή της.

Τα πιο δύσκολα έρχονται για την ομάδα που διαχειρίζεται άψογα ο ενθουσιώδης, παρορμητικός αλλά και απολύτως συνειδητοποιημένος Αντρέα Τρινκιέρι, όμως τα στοιχεία της ισορροπίας και του σεβασμού σε κάθε αντίπαλο είναι εγγυήσεις ότι μπορεί να βρεθεί… χρυσάφι σ΄αυτή τη διαδρομή της εθνικής στα γήπεδα μπάσκετ της Σλοβενίας.

Κόντρα στους Ρώσους, η αυτοπεποίθηση, η αίσθηση ανωτερότητας, εν τέλει και η κυριαρχία στο παρκέ, άργησαν πάλι μόνο μερικά λεπτά. Όπως και στην πρεμιέρα με τους Σουηδούς. Οι λύσεις που έχει η εθνική σε κάθε θέση, ποιοτικές σε όλες ποσοτικές στις περισσότερες, δεν επέτρεψαν στους – ήδη νευρικούς – αντίπαλους να βρουν την ηρεμία τους στο παιχνίδι.

Πρωταγωνιστής στο ξεκίνημα της εθνικής στη διοργάνωση είναι ο Στράτος Περπέρογλου, ο οποίος αποτελεί το πιο καθαρό δείγμα των προσόντων που έχει αυτή η ομάδα. Εμπειρία, ταλέντο, ελεγχόμενο ενθουσιασμό, ενέργεια και σοβαρότητα. Οι υπόλοιποι, άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο έως τώρα, έχουν κάνει τη δουλειά όπως πρέπει.

Ο τραυματισμός του Σπανούλη μπορεί να αποβεί χρήσιμος, με την έννοια ότι η ομάδα θα παραμείνει μαζεμένη και προσγειωμένη, περιμένοντας την επιστροφή του αρχηγού σε άριστη κατάσταση στην πορεία του τουρνουά. Ο ηγέτης της εθνικής θα πάρει τις ανάσες του στο διάστημα της αποθεραπείας και θα είναι εκεί όταν πρέπει.

Προφανώς δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμα κάτι. Ούτε καν η πρόκριση στην επόμενη φάση, με Τούρκους, Ιταλούς και Φινλανδούς να είναι αποφασισμένοι για σκληρή αντίσταση παίζοντας τις δικές τους τύχες στη διοργάνωση.

Αυτό που δείχνει εξασφαλισμένο είναι ότι η εθνική, διορθώνοντας στην πορεία αγωνιστικές ατέλειες σε επίπεδο λεπτομερειών, έχει τη διάθεση  να προχωρήσει μέχρι τέλους σε ένα Ευρωμπάσκετ που μοιάζει κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της, περισσότερο από κάθε άλλο στο παρελθόν…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων