Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Ξέχασες το password; Πάρε το χάπι σου!

Η επιλογή του password είναι σημαντική υπόθεση καθώς προστατεύει τους προσωπικούς σου λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα email σου και ένα σωρό ακόμη δραστηριότητες που απαιτούν την δημιουργία on line λογαριασμού.

Τι γίνεται όμως όταν δεν μπορείς να θυμηθείς τον κωδικό εισόδου που έχεις καταχωρήσει για τις διαδικτυακές εφαρμογές που χρησιμοποιείς; Συνήθως αχρηστεύονται καθώς στην προσπάθειά σου να θυμηθείς τον κωδικό, τον πληκτρολογείς λάθος με αποτέλεσμα το ηλεκτρονικό σύστημα αυτόματου ελέγχου να σε θεωρεί hacker και να απενεργοποιεί τον λογαριασμό σου.

Η εταιρεία Motorola όμως, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «The Sydney Morning Herald» βάλθηκε να λύσει αυτό το πρόβλημα μια και καλή με το «χάπι αυθεντικότητας». Το «χάπι αυθεντικότητας» είναι ένα ηλεκτρονικό χάπι το οποίο περιέχει ένα μικροτσίπ και για την λειτουργία του δεν χρειάζεται η χρήση μπαταρίας αφού αντλεί ενέργεια από τα στομαχικά υγρά!

Το χάπι εκπέμπει σήμα μέσα από το στομάχι και συνδέεται με τις «έξυπνες» ηλεκτρονικές συσκευές τις οποίες χρησιμοποιεί ο χρήστης όπως tablet, κινητό τηλέφωνο κ.α. Το σήμα που εκπέμπει το «χάπι αυθεντικότητας» λειτουργεί ως ηλεκτρονική ταυτότητα χρήστη αντικαθιστώντας το κλασσικό password και έτσι δεν χρειάζεται πλέον η πληκτρολόγηση κωδικού για την χρήση των διαδικτυακών εφαρμογών.

HTML tutorial

Παρόλο που το «χάπι αυθεντικότητας» βρίσκεται ακόμη σε στάδιο δοκιμών, έχει λάβει ήδη την έγκριση της υπηρεσίας τροφίμων και φαρμάκων των Η.Π.Α. ενώ η επίσημη παρουσίασή του έγινε στο συνέδριο All Things Digital στην Καλιφόρνια από την επικεφαλή του τμήματος κατασκευής του Ρετζίνα Ντούγκαν.

Είναι γεγονός πλέον πως η τεχνολογία «εισχωρεί» με όλο και περισσότερους τρόπους στη ζωή μας. Η χρήση του διαδικτύου είναι πλέον αναγκαία αφού πια ακόμη και οι απλές εμπορικές συναλλαγές γίνονται μέσω αυτού αντικαθιστώντας σε κάποιες περιπτώσεις μέχρι και τα ψώνια του super market. Οι κοινωνικές συναναστροφές έχουν αντικατασταθεί μέσω των υπολογιστών από τις εικονικές γεγονός που κάνει μελαγχολικούς όλο και περισσότερο αφού η συνειδητή ή ασυνείδητη αποχή από την κοινωνική συναναστροφή αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης της κατάθλιψης.

Οι γιατροί πάντως προειδοποιούν πως το να ξεχνάς συχνά ακόμη και πράγματα που φαινομενικά δεν έχουν και τόση βαρύτητα (όπως έναν κωδικό, ένα όνομα κτλ) δεν είναι και τόσο αθώο καθώς η απώλεια της μνήμης οφείλεται στην έλλειψη της βιταμίνης Β12 και συνιστούν έλεγχο των επιπέδων της στον οργανισμό μας όταν το φαινόμενο επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Οι ομάδες που συνήθως εμφανίζουν έλλειψη της Β12 είναι οι έγκυες, τα βρέφη, οι ηλικιωμένοι, οι εθισμένοι στο αλκοόλ και οι αποκλειστικά χορτοφάγοι αφού η βιταμίνη αυτή υπάρχει σχεδόν αποκλειστικά στα ζωικά τρόφιμα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων