Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023

Κύθηρα: Δύο ιστιοφόρα με 166 πρόσφυγες και μετανάστες

Κάτοικοι του νησιού έσπευσαν να βοηθήσουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες συλλέγοντας είδη πρώτη ανάγκης, ρούχα και παπούτσια

Δύο ιστιοφόρα με συνολικά 166 πρόσφυγες και μετανάστες εντοπίστηκαν, σήμερα, στα Κύθηρα.

Σύμφωνα με το λιμενικό στο πρώτο σκάφος το οποίο προσάραξε τα ξημερώματα σε βραχώδη ακτή στον Πίσω Γυαλό Καψαλίου, επέβαιναν 97 άνθρωποι, ορισμένοι από τους οποίους εντοπίστηκαν από το λιμενικό σε δρόμο των Κυθήρων.

Η ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι 93 άνθρωποι είναι από το Αφγανιστάν, ένας από το Πακιστάν και τρεις από την Τουρκία. Από αυτούς 15 είναι γυναίκες και 82 άνδρες.

Το δεύτερο σκάφος εντοπίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο μόλο του Καψαλίου. Σε αυτό επέβαιναν 73 άτομα, μεταξύ των οποίων δύο Ρώσοι. Οι περισσότεροι είναι από το Ιράκ και το Ιράν.

Παράλληλα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε νωρίτερα το kytheranews.gr, κάτοικοι του νησιού έσπευσαν να βοηθήσουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες συλλέγοντας είδη πρώτη ανάγκης, ρούχα και παπούτσια.

Το ίδιο μέσο αναφέρει για το πρώτο ιστιοφόρο που έφτασε στο νησί τα ξημερώματα της Τετάρτης, ότι μέχρι τις 13.00, δεν έχει παρασχεθεί καμία βοήθεια, τρόφιμα ή νερό από τις Τοπικές Αρχές.

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων