Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021

Lockdown και στο Ρέθυμνο, παράταση σε Ηράκλειο και Χανιά

Ο εφιάλτης των μέτρων σε δημοφιλή τουριστικά νησιά δεν έχει φύγει, την ίδια ώρα που ο τουρισμός βρίσκεται στο πικ του. Παράλληλα, πολλές περιοχές βράζουν στον κορωνοϊό γεγονός που φέρνει πιο κοντά την απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ.

Περιοριστικά μέτρα από σήμερα Τετάρτη 18/8 και για μία εβδομάδα, ισχύουν από σήμερα και στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου. Το μίνι lockdown έρχεται να ακολουθήσει τα αντίστοιχα σε Χανιά και Ηράκλειο – όπου τα μέτρα παρατείνονται- και είναι αποτέλεσμα της έξαρσης του κορονοϊού και στη συγκεκριμένη περιοχή.

Τα έκτακτα μέτρα προστασίας έχουν διάρκεια ως και την Τετάρτη 25 Αυγούστου. Στις περιφερειακές ενότητες Ηρακλείου και Χανίων, τα περιοριστικά μέτρα παρατείνονται, επίσης, ως και την Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2021 και ώρα 06:00.

Τι ισχύει στο μίνι lockdown

Όπως σημειώνεται στο ΦΕΚ στις παραπάνω περιοχές ισχύουν:

Απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας

Από τη 01:00 έως τις 06:00 επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους: α) Μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας και β) μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία).

Απαγόρευση μουσικής σε κέντρα διασκέδασης και επιχειρήσεις εστίασης

Στα κέντρα διασκέδασης και τις επιχειρήσεις εστίασης, συμπεριλαμβανομένων και των δραστηριοτήτων υπηρεσιών εστιατορίων, κινητών μονάδων εστίασης και παροχής ποτών που προσφέρονται από υγειονομικού τύπου κατάστημα σε ενιαίο χώρο με την παραλία (υπό την έννοια των σημείων 15, 16 και 35 του πίνακα της παρ. 1 του άρθρου 1 της υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.50907/13.8.2021 (Β’ 3793) κοινής υπουργικής απόφασης, όπως εκάστοτε ισχύει, απαγορεύεται η μουσική καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους. Από την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου εξαιρούνται οι δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων.

Για ποιες άλλες περιοχές χτυπάει η καμπάνα
Δεν είναι όμως μόνο η Κρήτη που προβληματίζει τους επιδημιολόγους, οι οποίοι συνεδρίασαν χθες εκτάκτως από κοινού με την επιτροπή εμβολιασμών με φόντο τη ραγδαία επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ανησυχία εμπνέει το επιδημιολογικό φορτίο σε Ρόδο, Ίο, Νάξο Μύκονο αλλά και Κέρκυρα. Δεν υπήρξε εισήγηση για lockdown, αλλά αυτό μόνο επί του παρόντος, με τους ειδικούς να παρακολουθούν την εξέλιξη του επιδημιολογικού φορτίου για ακόμη μια εβδομάδα.

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων