Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου, 2021

Mπλοκάρισαν ξανά Facebook και Twitter στο Ιράν

Πολλοί Ιρανοί απογοητεύτηκαν όταν συνειδητοποίησαν ότι τo Facebook και το Twitter, που ήταν και πάλι προσβάσιμα από τη Δευτέρα το βράδυ, μπλοκαρίστηκαν εκ νέου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το προσωρινό ξεκλείδωμα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης οφειλόταν σε τεχνικό λάθος.

Ο πρώην Ιρανός Πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ είχε μπλοκάρει τις εν λόγω ιστοσελίδες πριν από τέσσερα χρόνια, προκειμένου να αποφύγει τη διοργάνωση διαδηλώσεων μέσα από τα δίκτυα.

Οι Ιρανοί αντέδρασαν με ενθουσιασμό στο πρόσφατο ξεκλείδωμα των ιστοσελίδων. Χαρακτηριστικό είναι το status update ενός Ιρανού που έγραφε: «Ο Θεός ελευθέρωσε το Facebook!»

H απελευθέρωση των συγκεκριμένων ιστοσελίδων έγινε ξαφνικά χωρίς να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση. Δυστυχώς, όμως, δεν ήταν μόνιμη.

Ωστόσο, η νέα ηγεσία του μετριοπαθούς κληρικού προέδρου Χασάν Ροχανί ,ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του ως πρόεδρος του Ιράν τον περασμένο μήνα, έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα υιοθετήσει μια διαφορετική προσέγγιση για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε σχέση με τη σκληρή του προκατόχου του, τονίζοντας ότι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα στην πληροφόρηση.

Αν και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι εύκολα προσβάσιμα και η χρήση τους θεωρείται παράνομη στο Ιράν, εκατομμύρια πολίτες διατηρούν ενεργούς λογαριασμούς που επισκέπτονται συχνά.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων