Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Μαχαίρωσαν τον Νίκο Μαζιώτη στο κελί του

Στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού βρίσκεται τραυματισμένος ο Νίκος Μαζιώτης, αφού δέχτηκε επίθεση μέσα στο κελί του από περίπου 10 συγκρατούμενούς του.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Indymedia, το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα «δέχτηκε χτυπήματα κυρίως στο κεφάλι, τα πλευρά αλλά και μαχαιριά στην κοιλιακή χώρα».

Όπως σημειώνεται στη σχετική ενημέρωση, παρενέβησαν Κούρδοι και Τούρκοι κρατούμενοι, οι οποίοι στη συνέχεια ενημέρωσαν για την επίθεση.

Ο Νίκος Μαζιώτης ήταν σε διαδικασία ανάρρωσης στην πτέρυγα Ε’ από την περασμένη Δευτέρα, μετά την λήξη της πολυήμερης απεργίας πείνας, που πραγματοποίησε μαζί με την Πόλα Ρούπα.

HTML tutorial

Σε κείμενο μετά τη σημερινή επίθεση τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα επιρρίπτουν την ευθύνη για την επίθεση στους «Πυρήνες της Φωτιάς».

Συγκεκριμένα, αναφέρουν το εξής: «Δεν μας ‘‘έφαγαν’’ στην ‘‘παρανομία’’τόσα χρόνια οι μπάτσοι, δεν κατάφεραν να σκοτώσουν τον Μαζιώτη κατά την σύλληψή του οι μπάτσοι το καλοκαίρι του 2014, δεν σκοτώθηκε η Ρούπα κατά την προσεδάφιση του ελικοπτέρου που επιχείρησε την απόδραση του Μαζιώτη αλλά και των συγκεκριμένων εκ των Πυρήνων, θα το κάνουν τώρα αυτοί οι δειλοί;

«Από εδώ και στο εξής για ό,τι συμβεί στον Μαζιώτη εκτός από τους συγκεκριμένους υπεύθυνοι θα είναι η υπηρεσία και η κυβέρνηση. Και αν δεν τους απομονώσει άμεσα ο χώρος, όποιος συνδιαλέγεται μαζί τους θα είναι συνένοχος σε ό,τι συμβαίνει και θα συμβεί».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων