Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

Μαραθώνιος jazz σε Τήνο – Κοζάνη

Αρχίζει σήμερα (Παρασκευή) το καταξιωμένο πλέον 5ο Διεθνές Tinos Jazz Festival που προσελκύει όλο και περισσότερους φίλους και λάτρεις του είδους, όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων. Το Φεστιβάλ ξεκινά σήμερα Παρασκευή 30 Αυγούστου με το σεξτέτο του Μάνου Θεοδοσάκη και την Μιράντα Βερούλη σ’ ένα jazz αφιέρωμα στον Cole Porter και συνεχίζει με το κουιντέτο του Αλέκου Βρέτου. Το Σάββατο 31 Αυγούστου εμφανίζεται το Γαλλοελληνικό ντουέτο των J.Μ. Pilc και Πέτρου Κλαμπάνη, οι οποίοι θα δώσουν τη θέση τους στο κουαρτέτο του Λεωνίδα Σαραντόπουλου. Το τριήμερο ολοκληρώνεται την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου με τον μοναδικό Γερμανό jazzman Manfred Schoof και το κουαρτέτο του. Την βραδιά ανοίγει το γκρουπ σπουδαστών του Swinging Jazz Athenaum.

Παράλληλα, έκθεση φωτογραφιών από τα 4 πρώτα χρόνια του Tinos Jazz Festival, θα κοσμεί το ισόγειο του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού & το Café, με τη συμμετοχή των φωτογράφων: Λευτέρη Αρβανίτη, Μαρκησίας Αρμάου, Γιάννη Γρυπάρη και Ηλία Ηλιάδη.

Αμέσως μετά την σκυτάλη παραλαμβάνει η Κοζάνη όπου διοργανώνεται για πρώτη φορά διεθνές τζαζ φεστιβάλ στις 4, 5 , 6 και 7 Σεπτέμβρη 2013, με συναυλίες, σεμινάρια και jam session, με στόχο την πολιτιστική αναβάθμιση της πόλης και την κατοχύρωση του φεστιβάλ ως θεσμό στα πολιτιστικά δρώμενα.Το φεστιβάλ αυτό στο ξεκίνημά του έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα. Είναι το jam session, στο οποίο θα έχουν τη χαρά οι μουσικοί από όλο τον κόσμο να παίξουν μαζί και να γνωριστούν μεταξύ τους ανταλλάσσοντας μουσικές εμπειρίες και να προσφέρουν κάτι μοναδικό στο ακροατήριό τους.

Στο φεστιβάλ θα συμμετέχουν κορυφαίοι μουσικοί από όλο τον κόσμο .Ο Χρήστος Ραφαηλίδης (vibes), ο Hector Martignon ( piano) New York USA, ο Παναγιώτης Ανδρέου (Bass), ο Mauricio Herrera (drums) New York (Cuba), ο Lior Yekutieli (Guitar) Israel, ο Γιώτης Κιουρτσόγλου (Bass), ο Marc Halbheer (drums) Switzerland, ο Δημήτρης Μαχλής (guitars, oud), California USA, ο Αναστασιάδης Κώστας (drums), ο Χρήστος Γερμένογλου (drums), ο Γιώτης Δαμιανίδης (Guitar), ο Πέτρος Δαμιανίδης (Bass), η Βάσω Δημητρίου (Guitar), ο Μάξιμος Δράκος ( piano), ο Χάρης Χαραλάμπους (Bass), ο Καλλίστρατος Δρακόπουλος (drums), η Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου (vocals), ο Γιώργος Τζούκας ( piano), ο Λάκης Τζήμκας (Bass) και ο Μανώλης Κουτσουνάνος (drums).

Η έναρξη του φεστιβάλ στις 4 Σεπτέμβρη θα γίνει στο ξενοδοχείο « Ερμιόνιο». Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν από τις 5 έως 7 Σεπτέμβρη στο υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης (σε περίπτωση κακοκαιρίας στην Αίθουσα Τέχνης).

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων