Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Mε ποινή φυλάκισης 11 ετών κινδυνεύουν όσοι έχουν σημαία των ΛΟΑΤΚΙ στο Κατάρ

Τον γύρο του κόσμου κάνουν δηλώσεις του εκπροσώπου του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, Nasser Al-Khater, που έγιναν viral στα κοινωνικά δίκτυα, με τις οποίες ανέφερε ότι «όποιος φοράει τη σημαία LGBTI+ στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου θα συλληφθεί για επτά ή 11 χρόνια.».

Η μαρτυρία του εκπροσώπου του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ προκάλεσε κύμα κριτικής από πολιτικούς όπως ο Íñigo Errejón (Más País) που επέκρινε την εν λόγω δήλωση και πρότεινε η ισπανική ομάδα ποδοσφαίρου να φορέσει τις φανέλες της στον πρώτο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, για να δείξει ότι η Ισπανία υπερασπίζεται «περήφανα» τα δικαιώματα των LGTBI+ ατόμων.

Αυτό δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κογκρέσο, ο βουλευτής που ζήτησε με δύναμη αυτή τη χειρονομία από την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου για να καταδείξει σε ολόκληρη τη διεθνή σκηνή ότι η Ισπανία “δεν υποκύπτει” στον “φανατισμό” μιας “θρησκευτικής δικτατορίας” που δεν θα σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Errejón υπενθύμισε ότι ο σχηματισμός του έχει ήδη προειδοποιήσει στο παρελθόν για τον «κίνδυνο» της διεξαγωγής αθλητικών αγώνων στο Κατάρ λόγω των πεποιθήσεών του, και μάλιστα πολλοί πολίτες που έχουν παραπονεθεί για αυτό. Ο βουλευτής θεωρεί ότι είναι «ντροπή» η εμφάνιση συμβόλων στήριξης της συλλογικότητας LGTBI + να συνεπάγεται φυλάκιση.

HTML tutorial

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο βουλευτής των United We Can και αρχηγός του En Comú Podem, Joan Mena, δήλωσε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βασιλικής Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (RFEF), Luis Rubiales, ότι οι παίκτες της ισπανικής ομάδας φορούν αμυντικά βραχιόλια στο Κατάρ της κοινότητας LGTBI+ και απόρριψη της ομοφοβίας.

Πηγή: Mundodeportivo

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων