Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Με σημαία το «ή εμείς ή αυτοί» ανεβαίνει Θεσσαλονίκη ο ΣΥΡΙΖΑ

Με το σύνθημα “ή εμείς ή αυτοί” ανεβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσσαλονίκη για να διαδηλώσει κατά της κυβερνητικής πολιτικής, κοινώς να τα κάνει όλα μπάχαλο.

Το σύνθημα έχει προκαλέσει ενόχληση πάντως όχι μόνο στα υπόλοιπα κόμματα αλλά και σε μέρος της κοινωνίας που περιμένει εδώ και καιρό από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει “ποιοι είναι οι εμείς και ποιοι οι αυτοί”.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζητεί εδώ και καιρό εκλογές ακόμη όμως δεν έχει διευκρινίσει πώς και με ποιους θα κυβερνήσει αδιαφορώντας για το γεγονός πώς χρειάζονται ευρύτατες πολιτικές συναινέσεις. Εκτός εάν πιστεύει ότι θα αποκτήσει αυτοδυναμία και ποσοστά της τάξης του 40% κάτι που ωστόσο δεν επιβεβαιώνουν οι ως τώρα μετρήσεις της κοινής γνώμης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας σημαία του το εν λόγω σύνθημα  καλείται να απαντήσει κατά την παρουσία του στην ΔΕΘ ποιοι είναι με την δική του πλευρά κι αν σκοπεύει να κυβερνήσει με τους Ανεξάρτητους  Έλληνες του Πάνου Καμμένου ή αν τελικώς σκοπεύει να συνεργαστεί με δυνάμεις από τις οποίες σήμερα όχι μόνο παίρνει αποστάσεις αλλά τις ξορκίζει με βαρείς πολιτικούς χαρακτηρισμούς.

Στην Κουμουνδούρου τον συμβουλεύουν να αρχίσει και πάλι τα ανοίγματα προς το ΚΚΕ και την ΔΗΜΑΡ, όμως ο Αλ. Τσίπρας αισθάνεται μεγάλη αυτοπεποίθηση κυρίως γιατί ορισμένοι σύμβουλοί του πιστεύουν ότι τα αποτελέσματα της κάλπης δεν θα έχουν καμία σχέση με τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ τον τελευταίο χρόνο σταθερό, αλλά καθηλωμένο γύρω στο 27%.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων