Κυριακή, 7 Αυγούστου, 2022

Μέγκαν Μαρκλ: Πρώτα θα πάρει βασιλικό τίτλο και μετά την υπηκοότητα

Πέντε χρόνια μετά το γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι θα μπορέσει η Μέγκαν Μαρκλ να πάρει τη βρετανική υπηκοότητα.

Σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης, το παλάτι του Κένσινγκτον έχει ξεκαθαρίσει ότι η Μέγκαν θα πρέπει να περιμένει όσο και οι κοινοί θνητοί, καθώς τα μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν κάνουν χάρες αποκλειστικά γι’ αυτή.

Όμως, η υπηκοότητα δεν εμποδίζει τη βασίλισσα από το να της δώσει βασιλικό τίτλο. Η Βασίλισσα Ελισάβετ μπορεί ακόμη και πριν την πάροδο της πενταετίας να την ανακηρύξει “Βασιλική Υψηλότητα”.
Σε μια τέτοια περίπτωση, θα είναι η πρώτη φορά που κάποιος μη βρετανός παίρνει βασιλικό τίτλο.

Έλαμψε η Μέγκαν δίπλα στον Χάρι στην πρώτη επίσημη εμφάνιση μετά την αναγγελία του γάμου τους

Σε φιλανθρωπική εκδήλωση στο Νότιγχαμ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Aids έκανε η Μέγκαν Μαρκλ την πρώτη της επίσημη εμφάνιση στο πλευρό του πρίγκιπα Χάρι μετά την αναγγελία του γάμου τους τον Μάιο του 2018.

HTML tutorial

Μέγκαν και Χάρι παρακολούθησαν εκδήλωση του Ιδρύματος ”Τέρενς Χίγκινς” στη μνήμη θυμάτων του AIDS στην οποία παρουσιάστηκε και η πρόοδος που που έχει επιτευχθεί στην μάχη κατά της νόσου.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την Ακαδημία του Νότινγχαμ για συνάντηση με τις σχολικές αρχές της περιοχής προκειμένου να ενημερωθούν για το πρόγραμμα Full Effect, το οποίο στηρίζουν η φιλανθρωπική οργάνωση του Χάρι, του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της συζύγου του Κέιτ, έργο της οποίας είναι να κρατήσει μακριά την νεολαία από την βία.

Η επίσκεψή τους σε είχε συμβολικό χαρακτήρα για τον Χάρι καθώς η αείμνηστη μητέρα του πριγκίπισσα Νταϊάνα συνέβαλε στην εξάλειψη του στίγματος που ακολουθούσε τους οροθετικούς και τους πάσχοντες.

Ο εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ, ο οποίος είναι πέμπτος στη σειρά διαδοχής στον θρόνο, και η Αμερικανίδα ηθοποιός ανακοίνωσαν τη Δευτέρα τον αρραβώνα τους προκαλώντας φρενίτιδα και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Οι δύο τους πρόκειται να παντρευτούν τον επόμενο Μάιο στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουίνσδορ, κατοικία της βρετανικής βασιλικής οικογένειας εδώ και σχεδόν 1.000 χρόνια.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων